onsdag den 2. december 2015

2. december. Julelikør.

 Julelikøren skal sættes til trækning nu, hvis du gerne vil nyde den i juledagene. I år har jeg sat to over til trækning. Limelikør og granatæblelikør.


Da vi var i København midt i november boede vi ovenpå en kæmpestor bazarbutik og lige inden vi skulle hjem storshoppede jeg af de skønne varer. Bland andet lime og granatæble. Lime bruger jeg som smagsætter til dressinger osv, men jeg fik lyst til at prøve en limelikør, som måske kunne tilføre lidt syre til de mange søde ting, vi spiser i julen. Den kan jo også bruges til drinks nytårsaften.



Limelikør laves sådan her:
6 usprøjtede limefrugter
300 gram rørsukker
4 dl vodka.
Vask limefrugterne godt, selv om de økologiske. Skær fine strimler af skallen, evt med et juliennejern. Pas på med ikke at få det hvide med, da det er meget bittert.  
Skær dernæst bunden af limefrugten, så den kan stå og skær resten af skrællen og alt det hvide af. Skær frugtstykkerne i mindre stykker  
Put det hele i en flaske eller et glas med låg. 
Hæld vodka over så det dækker, og tilsæt rørsukkeret. 
Ryst flasken godt  for at opløse sukkeret. 
Stil flasken mørkt og koldt og ryst den hver dag. 
Når vi når juledagene, sies frugten fra. 
Likøren nydes til julens mange desserter, slik og kager. 
Den er også særdeles velegnet som værtindegave til julens gæstebud.


Granatæblelikør:
Her skal du bruge granatæblekerner, 100 g rørsukker til et mellemstort granatæble, vodka så det dækker, en halv stang vanilje eller anden smagsgiver efter smag. Fx en kanelstang eller et par anisstjerner. 
Kernern bankes nemmest ud med bagsiden af en grydeske efter at du har trillet og trykket æblet godt. Pas på med ikke at få de hvide mellemrumshinder med. De er bitre. 
Granatæblelikør trækker også indtil juledagene, men kan sagtens stå længere. Den smager rigtigt godt til ris ala manden.
God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar