Til bundene bruger han dog ofte svenske Leila Lindholms opskrift, som han så også kan finde på at tilsætte forskellig smag, men den er født med citronsmag.
Opskriften kommer her:
Citronbund:
6 økologiske æg, 1. Varm ovnen op til 175 g.
5 dl sukker, 2. Pisk æg, sukker, vaniliesukker,
2 tsk vaniliesukker, lyst og skummende.
100 g smør, 3. Smelt smørret og rør mælken i
2 dl mælk, bland det i æggemassen.
7 dl hvedemel, 4. Bland hvedemel og bagepulver og
1 spsk. bagepulver. vend det forsigtigt i dejen.
Skal og saft af 2 usprøjtede citroner. Rør revet citronskal og saft i.
5. Smør formene med smør.
6. Fyld den store form med halvdelen
af dejen og fordel resten af dejen i
de tre forme. Bag bundene (i flere
omgange) på ovnens
midterrille. Prøv med en
strikkepind, der må ikke hænge
dej ved.
Bundene kan nu deles, som man synes.
Manden siger, at denne opskrift bare ikke kan slå fejl.
Han tilsætter som sagt forskellige smag. Appelsin, anden saft,
eller måske et krydderi som kanel.
De to ovenstående kager er bagt med denne opskrift.
Du kan læse mere om sveske Leila Lindholm på hendes private blog og hendes blog Freshly baked hvor kager er i fokus. Vi synes hun er en skøn bagerkvinde. Hendes programmer kan ses på svenske TV4, så prøv at se om du kan finde hende der.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar