søndag den 13. september 2015

Efterårskrans.


Weekenden har været god mod mig. Lørdag gik med skønne aktiviteter udenfor sammen med manden og da søndagen startede regnfuld ud, blev den tilbragt i sofaen med kreative sysler. Flere ting er på vej til at blive flyttet fra min TO-DO til min TA-DA liste. Den skrev jeg om her. Jeg mangler kun at sy de to strikkede puder sammen og igår hjalp manden mig med at støbe betonhænderne. De ligger nu til tørre og vi er så spændte på at se om de lykkedes. Tændstikkerne er sendt til Rikke. Det endte med to, en med et strikket omslag og et lille strikketøj indeni og en med kærlige ord udenpå og et I love you tegn, udført i cernit, indeni. Dem glemte jeg desværre at tage billeder af.
Her i eftermiddags da det klarede op, gik jeg så ud i haven og klippede grønt og blomster til en efterårskrans.

 
Kransen er bundet på halmkrans med mos. Som sædvanlig er grøften leveringsdygtig i mos. Det betyder græs og andet hyggeligt i mosset, men det synes jeg kun er er en ekstra gave. Kransen er 45 cm i diameter.


Jeg brugte vilde æbler, grene med nødder, efeugrene med blomster, rød kornel grene, brombærgrene, grene fra kranstop, lidt lavendelgrene, Sct. Hans Urt blomster og små rød ananas æbler. Det hele fundet i haven og lige ude i grøften/marken.
Jeg dækkede ikke hele kransen, men bandt blot et bånd med mine materialer, Det er ikke symmetrisk men sådan mere tilfældigt, også i måden, det stritter lidt på kransen. Sådan kan jeg bedst lide det.
Hvis du ikke lige kan finde de samme materialer, så kunne hyben, havtorngrene, hyldebær og grønt fra skoven også være rigtig fint. Kastanjegrene med " umodne" kastanjer,kunne også være rigtig fint. Der er så mange  fine materialer at hente i den danske natur.


Kransen er hængt op på døren med et ekstra stykke ståltråd. Jeg synes den pynter gevaldigt og med det fugtige vejr, vi har, kan den sagtens holde i en lille måned, men måske fuglene har spist æblerne inden da.

8 kommentarer:

 1. ej hvor er den altså flot..
  Straks fik jeg lyst til at lave en krans.. jeg kan huske at jeg lavede den slags fra mange år siden da jeg tog et blomsterbinder-kursus..

  men jeg må vidst desværre slå det ud af hovedet pt.. for hvis jeg skal nå alt det andet på min liste.. så....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Man kan ikke nå det hele og du har da rigtig gang i kager og fødselsdage.

   Slet
 2. Den er da helt vidunderlig smuk -- jeg overgiver mig, og byder efteråret velkommen :-)

  SvarSlet
 3. Den er smuk. Du er god til det med kranse blomster eller påskekyllinger, du får det til at se flot ud. Jeg får selv lyst til at lave en krans efter at ha læst dit indlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Line. Det var rosende ord fra en anden kreativ sjæl.

   Slet
 4. Svar
  1. Tusind tak ,Anita. Efterår er smukt og farverigt og jeg elsker at binde kranse.

   Slet