fredag den 10. april 2020

Foto-vandretur på Kyst til kyst stien.

Pil i blomst og modlys

En af de ting, vi kan foretage og glæde os selv med, er at være i naturen. På afstand af andre, forstås. Og det benytter vi os meget af. Skærtorsdag var vi således på vandre( foto)tur. Vi havde udvalgt et etape af Kyst til kyst stien, som er en vandresti, der går fra Vejle til Blåvand. Vores etape var fra Tofterup, til p-pladsen lidt uden for Vorbasse. En strækning på 22 km. Vi havde parkeret en bil i begge ender, så vi kunne gå et stræk uden at skulle gå tilbage.

Turen tog ni timer. Hele 9 timer og jeg var godt brugt i både ben og ryg. Sådan en fotorygsæk vejer en hel del.  Men jeg var brugt på den gode måde.
Stien går, på denne etape, langs Holme Å. En å, der er kendt for sit meget slyngede løb igennem afvekslende natur, som skov, ådal, overdrev, landbrugsland og endda et stykke hede.

Jeg synes, det er fantastisk at pga. et stort stykke arbejde, for 25 år siden, af engagerede mennesker i det offentlige system, kan vi få lov til at gå gennem lodsejernes private jorde og nyde både å og landskab. Der er opsat skilte, så man bliver ledt godt på vej over, stenter, gennem låger, møller og over broer.  Der er desuden shelters, spredt ud med 5-7 km afstand, så der er gode muligheder for at vandre over flere dage. Alt vedligeholdes at de kommuner, stien går igennem.

Indimellem er der etableret lokale stier, der kobler sig på Kyst til Kyst stien, men som løber i en sløjfe, så man ikke behøver at foretage samme logistiske manøvre som os. En sådan sti er der ved Villa Valdersbæk. Den har en særlig historie, der knytter sig til opdyrkningen af heden til plantager. Den historie må jeg hellere få naturvejlederen til at skrive en anden dag. Han har tidligere været naturvejleder ved Sønderskov i Vejen kommune og har haft ture i landskabet ved Hovborg.

Vi fotograferede både stort og småt. Lige fra jordbier, fugle , de smukke landskaber, fisk, frøer til blomster og træer i det dejlige solskin, vi var heldige at have. Her er et galleri med udvalgte billeder.

Hvidbrystet humlebi

En af de mange broer over Holme Å


Porse i blomst

Herredsstenen ved Villa Valdersbæk

Pilegæslinger

Får af arten Camoroun

Porse i blomst 
 
Ravnhøj Hede

Ravnhøj Hede



Som du kan se på det sidste billede, var solen ved at gå ned, da vi nåede p-pladsen efter 22 km. Jeg håber, mine billeder giver dig lyst til at vandre et stykke på stien ved Holme Å.
Strækningen får ihvertfald fem stjerner af mig.

1 kommentar: