mandag den 9. september 2013

Pallesofa.Så fik vi designet og bygget en pallesofa.


Først blev pallerne slebet, så vasket i brun sæbe, sat til tørre og så slebet let igen. Vi valgte at lade dem beholde det rå look, så de har ikke fået anden behandling. Og ja, jeg har også knoklet, selv om manden klarede det håndværksmæssige. Da vores sofa skal stå i udestuen permanent, er de skruet sammen, så de fremstår samlet. Jeg havde forestillet mig, at der skulle have været  to og to  hele paller,  i hver sektion, men det kunne lige akkurat ikke være der, så manden tilpassede begge sider, så de er lige lange, men så sofaen stadig har en god længde. Pallerne blev derfor understøttet med et bræt, som man dog ikke kan se. Vi har købt pallerne dels på DBA og dels i en lokal køb og salg Facebookgruppe.

Jeg ville gerne, for lethedens skyld, have hjul på, så der er seks hjul med bremse på hver sektion, ialt 12 hjul. Vi købte hjulene i Ikea, da vi alligevel skulle til Odense efter spisebordsstole. De to skummadrasser og fire 60x60 puder, blev også købt i Ikea. Vi havde egentlig forestillet os, at der skulle et ensfarvet fast betræk på madrasserne, men da Ikea havde sengetæpper på Ikea Family tilbud til 29 kr. stykket, købte vi dem. Til den pris kan vi tillade os at "ombetrække" madrasserne, når vi bliver træt af de kulørte farver. Puderne blev derfor ensfarvede for ikke at larme for meget. Jeg synes nu farverne gør sig godt i udestuen hvor der godt må være knald på.
Sofabordet er en halv palle, som blev slebet ekstra godt. Den fik bund af hvidpigmenterede profilbrædder, så der er en hylde at lægge noget på. Jeg havde fire glashylder fra et gammelt skab liggende og de passer lige ovenpå. Så kan vi med tiden få lavet en stærk slebet hel glasplade, der passer, men lige nu fungerer det her udmærket. Jeg elsker de små brændte stempler, som tydeligt kommer frem når man sliber pallerne.  Ovenpå pallebordet står svigerfar gamle home made træfad, også med hjul. Det skrev jeg om her. Det passer bare så godt til. 


Pallesofaen  og bordet har alt i alt kostet 2000 kr. i materialer. Det synes, jeg er en okay pris for et unikt møbel med god komfort.  Sofaen er indviet med en god "morfar" i går eftermiddags, på mandens fødselsdag. Skulle hilse og sige, man ligger godt. Jeg er så tilfreds. 

2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Sandra.
   Vi gav 379,00 kr stykket. Du kan se dem på linket her. De er som nævnt fra Ikea.
   http://www.ikea.com/dk/da/catalog/categories/departments/bedroom/24823/

   Slet