onsdag den 27. marts 2013

Der er BID, en boganmeldelse.


Hvis du gerne vil underholdes i et par timer uden at skulle investere så meget hjernevirksomhed er Bid af Stine Askov ( Gyldendal 2012) bestemt et godt bud.
Stine Askov, født 1976, havde sin forfatterdebut, da hun var 14, idet hun bidrog til en novelleantologi Forever Young ( Gyldendal) og i 90´erne vandt hun Berligske Tidendes konkurrence Brev fra det Blå med et rejsebrev fra Cuba. Bid er hendes romandebut.

Bid handler om Signe, der er single, sidst i tyverne, arbejdsløs og går til psykolog pga en depression, men drømmer om af blive forfatter.  Det med single skal tages med et gran salt, for bibliotekaren Uffe er ret vild med hende, imens hun skiftevis dømmer ham inde og ude. Signes familie er en broget forsamling, men moderen holder på formerne og tror alt kan ordnes med en god søndagsmiddag. Faderen er alkoholiker og et stort brød, der ihvertfald ikke kan forstå, hvordan man kan have en depression.

Det lykkedes mærkværdigvis Signe at få arbejde i en Matas butik, hvor hendes tilgang til kundebetjening er ret alternativ.
Naboen Mads Holmgård spiller også en rolle i Signes liv om ikke andet så i forbindelse med Signes vasketøj.

Bogen er sjov, skrevet i en light Helle Helle udgave, dvs ikke så litterær gennentænkt, men med nogle ret morsomme passager, der serveres kort og kontant.

"Vi sad sammen under middagen, der bestod af tangsalat og dødt dyr. Det smagte decideret af kystsikring."

Eller da vi møder Lykke, der har været med i X-faktor.

" Jeg hedder Lykke".
" Jeg hedder Signe"
" Det der X-faktor, det fortryder jeg hver dag. Alle tror de ved noget om mig."
"Det gør de vel også. Du synger ad helvede til, og Thomas Blachman synes, du er en nar, men lige netop de to ting gælder vel for flertallet i Danmark".

Så mangler du en tragikomisk chick-lit bog til påskeferien, kan du måske lige nå på biblioteket inden lukketid.Ingen kommentarer:

Send en kommentar