fredag den 19. september 2014

Chokoladekage de luxe til den søde weekend.


Jeg har bagt en yderst lækker chokoladekage. Opskriften kommer fra dygtige Marina med bloggen Badut.. Det særlige ved denne kage er, at den indeholder æblemos og har en meget lækker chokolade/nødde ganache på toppen.


Jeg har halveret opskriften, men brugt nogenlunde samme størrelse form, bortset fra, at min er rund. Det giver en knap så høj kage. Når vi kun er to-tre personer i husstanden og ikke venter gæster, så er det bedst med en" halv kage". Ellers er der vist noget andet, der ender med at blive for stor. :-)
Jeg havde kun et stort æg hjemme, og kom ved en fejl til at putte den samme mængde æblemos i som en til hel portion. Jeg kom bare lidt ekstra mel i og det gik fint alligevel. Jeg brugte endvidere Daim chokolade i stedet for Dumle. Jeg var ude at løbe og kom i tanke om at jeg manglede Dumle, men Daim stængerne var lidt nemmere at gemme i lommen på mine løbetights end en pose Dumle, så det blev Daim i stedet. Her i huset bryder vi os ikke så meget om valnødder, så jeg brugte kun hasselnødder. På min halvdel af kagen, dryssede jeg, som den lakridspige, jeg er, også lidt lakridspulver i ganachen.


Jeg siger Jer. Kagen er næsten som et stykke konfekt. Toplækker, svampet, tilpas sød og en helt igennem skøn kage. Der er variationsmuligheder, tænker jeg. Lidt ingefær i æblemosen måske. Lidt kokos i ganachen. Ganache af hvid chokolade og mandler. Lidt reven marcipan i dejen.  Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har bagt denne kage. Du finder  Marinas originale opskrift lige her..

Lad den søde weekend begynde. Gid I alle må nyde den denne dejlige solrige septemberweekend.

2 kommentarer:

  1. Hvor er jeg glad for at du kunne lide opskriften. Vi er jo virkeligt vilde med denne chokoladekage i huset ved åen så det er skønt at se at den også blev en succes hos jer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den blev i den grad en succes, Marina. Tror sønnike ærgrer sig over ikke at være hjemme i denne weekend. Jeg tror resten skal med på arbejde i morgen.

      Slet