mandag den 29. april 2019

Aurora, sommerfugl og morgenrødets gudinde.


Aurora er i følge romersk mytologi, gudinde for morgenrøde. Hver morgen varsler hun en ny dag, en ny begyndelse.  Det er også et smukt navn på en sommerfugl, som flyver lige nu. Den lever kun kort tid her i månederne, april til juni, hvor den skal nå at parre sig og starte et nyt liv, en ny generation. Hannen er hvid med smukke orange vingespidser. Bagsiden af vingerne har et smukt grønt marmoreret mønster.  Hunnen er hvid, men har også det smukkeste grønne mønster på undersiden.






Igår var vi på en gåtur ved Gudsø Vig. Overalt svævede de smukke Auroraer. Landskabet er åben eng og strand med en kant af læhegn og små skovbevoksninger. Lige et landskab for Aurora. Den skal bruge løgkarse og/eller engkarseblomster til at lægge sit æg på og netop disse planter vokser ved Gudsø Vig.
Jeg har ikke før prøvet at fotografere sommerfugle, så jeg fik nogle gode råd af kæresten, der er lepidopterolog og vant til at fotografere sommefugle. Udover Aurora, så vi også kålsommerfugle, nældens takvinge, dagpåfugleøje, skovrandøje, og lille ildfugl. De sidste to lykkedes det også at få nogle billeder af. 



Det var en dejlig gåtur, hvor jeg også lærte navnene på nogle af vores grøftekantsblomster.



Jeg ønsker dig en dejlig uge, hvor vi går ind i den smukke maj måned.

1 kommentar: