torsdag den 22. maj 2014

Rabarber i lange stængler. Rabarberkage

Året første rabarber bliver altid brugt til en rabarberkage. Således også i år, hvor manden tilbage først i maj høstede de første vinrabarber og bagte kagen. Rabarberkagen ligner meget en
" Bedstefar med skæg" kage. Dvs en sukkerbrødsbund med marengslåg, hvor der lige under og i låget er rabarber skåret i små stykker.



Vi plejer at bruge en opskrift fra et gammelt Bo Bedre, men den kunne manden ikke lige finde, så han googlede og fandt en hos Femina. Den får du her: 

Rabarberkage med marengslåg.

120 g blødt smør
2 æg
120 g flourmelis
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
400 g rabarber
2 spsk rørsukker

Marengslåg:
4 æggehvider
4 tsk lagereddike
200 g sukker

Tænd for ovnen på 200 g. Pisk smør og sukker godt, bland hvedemel, bagepulver, og flourmelis og sigt det i dejen. Vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille smurt bradepande. Rens rabarberne, skær dem i 2 cm små stykker. Fordel dem over dejen og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 min og afkøl den lidt.

Marengslåg:
Pisk æggehviderne luftige, tilsæt halvdelen af sukkeret og lagereddiken og pisk igen. Tilsæt resten af sukkeret og pisk til massen er helt stiv. Evt kan der tilsættes lidt rabarberstykker i marengsmassen.
Fordel massen på kagen og sæt den i ovnen i yderligere 20-25 min til marengsen er flot gylden. 

Smager fantastisk både på dagen og dagen efter.

Følg med i "rabarber i lange stængler" serien. I morgen får du en opskrift på kold rabarbersuppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar