onsdag den 28. maj 2014

Rabarber i lange stængler. Rabarberslik


Jeg har også prøvet at lave rabarberslik. Opskriften stammer fra Christa Alstrups bog. " Køkkenfryd". Den er fra 2006 og er en almanak over årets smukkeste råvarer, hvor rabarber er en af dem. Hun kalder opskriften for rabarbervingummi. Jeg synes mere de ligner og smager som de syrlige ruller med sukker, man kan købe med forskellig smag.

Opskriften kommer her.
500 g rabarberstilke
300 g sukker.
Jeg halverede opskriften, for synes 500 g lød af lige lovlig meget.

Skyl og skær stilkene i ca 2 cm lange stykker. Kom dem i en tykbundet gryde og opvarm langsomt til rabarberne begynder at safte. Tilsæt sukker og kog videre under hyppig omrøring til rabarberne er faldet sammen og al væde er væk. Afkøl lidt og blend massen til en tyk, jævn puré. Smør blandingen ud på bagepapir eller en silikonemåtte. Laget må ikke være mere end 4 mm tyk. Nu skal det tørre i ovnen ved 50-80 grader i mindst 6-8 timer. Bagefter kan den tørre videre i et luftig, tørt, varmt rum.
Du kan jo passende lave de tørrede rabarber og slikket i samme ombæring, da det er samme tørreproces.
Nu kan massen nemt løsnes. Drys den med sukker og klip i strimler og rum dem til små ruller eller klip i små bidder.  Det er virkelig koncentreret rabarbersmag.
Gemmes i en dåse og opbevares i køleskab.Jeg synes rullerne ligner en rose og tror de kunne være flot som pynt på fx en lagkage. Eller de kan udfoldes igen og stikkes ud til små rabarberhjerter som pynt på cupcakes.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar