mandag den 25. april 2016

Forårsbuket med dollie.


Inspireret af programmet Strømsø som kan streames gratis, fandt jeg på at bruge en flakon eller dollie som mange kalder dem, i en buket. I udsendelsen kreerer programmets faste blomsterdekoratør en brudebuket, i hvilken han bruger en stivet dollie. Det giver buketten et romantisk og moderne touch. Jeg synes det var en god idé og har forsøgt mig med min egen variant. I gemmerne fandt jeg en blå dollie, som jeg stivede af med limlak. Jeg smurte simpelhen dollien ind i lakken på begge sider og lod den tørre.

 
Dernæst formede jeg et buketstativ af ståltråd. Hertil skal du bruge hegntråd, som du former til en ring, som passer i diameter til din dollie. Ringen beklædes med blomstertape, som du køber i super eller plantemarkedet. Det klæber fast af sig selv, når du trækker lidt i det. Herefter bukker du fire stykker elefanttråd eller dobbelt op af almindelig ståltråd. Sæt dem to og to lige over for hinanden. De fire stykker tråd samles på midten, snoes rundt om hinanden og bukkes ned til et slags håndtag på buketten. Disse beklædes også med blomstertape. Se billederne.
Buketholderen kan genbruges, når blomsterne er visnet, og den kan selvfølgelig også bruges uden dollie. Det vil jeg vise en anden gang.Dollien lægges ovenpå buketholderen, så hullet i midten passer til stilken. Blomsterne sættes i buketten. Brug hullerne i dollien.  Jeg har brugt perlehyacinter, lungeurt, blomster fra vinca og grønt fra guldnælden. Tænk på at de yderste blomster, her perlehyacinter, skal have bøjelige stilke, så de kan bukkes ned langs buketholdernes håndtag. I næste række satte jeg lungeurt og det grønne og inderst vinca, da den havde de korteste stilke.Jeg synes, den blev ret fin. Der er bestemt basis for flere eksperimenter med dollies i buketter. Næste gang vil jeg prøve med lidt mere kugleformede blomster som roser eller nelliker. Der behøves ikke så mange blomster. Tanken er at dollien skal give farve og være med til at forme buketten.

6 kommentarer:

 1. Vidunderlig buket! -- God idé med brug af flakonen, den er jeg vild med :-) -- Og lad mig også takke for den udførlige forklaring, hvor jeg kan være med :-) Det må jeg prøve af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Bella. Jeg er glad for at du har mod på at prøve selv. Jeg vil fremover prøve at være lidt mere udførlig i mine beskrivelser af blomsterdekorationerne.

   Slet
  2. Selv tak -- ja, jeg må prøve, for din smukke buket er en stor inspiration :-)

   Slet
 2. Ps. Hvordan går det med køkkenet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tak fordi du spørger. Vi kan snart se en ende på det. Jeg prøver at stykke et lille indlæg sammen i morgen.

   Slet
  2. Herligt, at I nærmer jer enden, for det er altid skønt at komme på plads og tage i brug :-)

   Slet