fredag den 14. marts 2014

Broccolisuppe.


Til Valentinsdag, som allerede føles langt væk, havde manden  tilberedt en dejlig menu.
Bla. denne broccolisuppe. Opskriften fandt han hos Nigella Lawson, som hos os kaldes Sensuella. Hun nyder mad ligeså meget som sex, skulle hun have udtalt. Hendes tilgang til mad, er ofte at det skal være nemt og hurtigt. Og denne suppe, siger manden, var da også forholdsvis hurtig at tilberede. Den smagte rigtig godt. Man skulle ikke tro, den er tilberedt af forholdsvis få enkle ingredienser. Vi har aldrig før prøvet at bruge skimmelost i suppe, men det fungerer.

Opskriften kommer her: Den rækker til aftensmad til 4 personer eller forret til 8 personer.

3 spsk hvidløgsolie ( her brugte manden bare olivenolie og hakkede nogle fed hvidløg, som stegte med.
6 forårsløg, fintsnittede
2 tsk tørret timian.
1 kg frosne broccolibuketter, gerne økologiske. Du kan selvfølgelig også bruge friske.
1 1/4 l  grøntsagsbouillon. Fra koncentrat/ terning, eller hvis du orker, hjemmelavet.
200 g smuldret eller hakket blå kornblomst. Eller en anden blød blå skimmeost. Osten er med til at jævne suppen.
friskkværnet peber.
1 rød chili, udkernet og finthakket ( kan udelades)

Sauter forårsløgene i hvidløgsolien i et par minutter ved middel varme.
Tilsæt timian og frossen broccoli og rør rundt i et minuts tid
Hæld den varme bouillon ved, dernæst den smuldrede ost. Bring gryden i kog, læg låg på og lad suppen simre i 5 min.
Blend det hele med en stavblender. Smag til med friskkværnet peber.
Drys med finthakket chili, hvis du synes, Eller pynt suppen med lidt grønt på toppen.

Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Lyder som en suppe, vi skal have afprøvet. Tak for opskriften :)

    SvarSlet
  2. Velbekomme, Aslaug. Håber suppen smager dig. :-)

    SvarSlet