onsdag den 2. oktober 2013
Æblesmør.
Jeg har brugt de sidste æbler på noget helt nyt. Nemlig æblesmør. Opskriften har jeg fundet i et lille blad, " Kagestads" jeg købte på kagemessen i Vejle.
Opskriften kommer her:
3 kg æbler vaskes og skæres i både.
Kog æblerne med 6 ½ dl vand og 1 dl æblecidereddike i
ca 40 min til de er helt kogt ud. Hælde det gennem en sigte
og blend det evt. Det giver ca. 3 l mos.
Kog nu 1 kg rørsukker, 200 g mørk muscavadosukker,
1 spsk lakridspulver, 1½ spsk kanel, korn fra 2 vaniliestænger
samt ½ tsk salt.
Koges ved middelvarme i ca. 1 time. Skru herefter ned på
svag varme og lad det simre i 2-3 timer. Rør i gryden ind imellem.
Æblemosen ender med nærmest at blive karameliseret. Smag til
og kom evt. mere krydderi i.
Æblesmørret er klar, når man kan køre en finger igennem,
uden at det flyder sammen.
Kom æblesmørret i skoldede glas og skrue låget fast.
Jeg er ikke så vild med en kraftig kanelsmag, så jeg nøjedes med at koge et par stænger med i en time og tog dem så op. Til gengæld puttede jeg nogle friske stødte kardemommefrø i, lidt ekstra lakridspulver og vanilje.
Jeg har smagt på det. Det smager skønt. Jeg forestiller mig, det vil være glimrende på nybagte boller, scones, pandekager og ikke mindst som remonce i snegle.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Karin ;o)
SvarSletDen opskrift snupper jeg lige. Har så mange, mange æbler at jeg bliver nødt til at finde på forskellige ting, for at få dem brugt, og den her opskrifter ser jo så lækker ud.
Sidste år endte jeg med at grave et stort hul og smide næsten alle æblerne der i. Jeg har haft dårlig samvittighed over det lige siden, så i år SKAL de bruges.
Dejlig efterår til dig ... smukke billeder som altid.
Knus Hanne
Hej Hanne. Tak for din kommentar. Jeg har det også skidt med at naturens gavmildhed skal gå til spilde sæ jeg prøver at finde nye måder at bruge det hele på. Håber også dit efterår bliver skønt og produktivt
Slet