mandag den 24. april 2017

Tanker om tanker.


Fridag, havearbejde, en times pause lig med årets første nydelsestime i hængekøjen. Med udsigt til den dejligste blå forårshimmel. Tankerne flyver på langfart sammen med skyerne, eller rettere, de driver bare forbi uden at jeg behøver at tænke over tankerne. Lige netop det øver jeg mig i. Bare at være, nyde og sanse uden at skulle noget eller nogen steder hen. Sådan lå jeg den anden dag.

Det er en udfordring for sådan en som mig. Jeg er ( næsten) altid i mit hoved selv om min krop hurtigt reagerer på mentale og psykiske ubalancer. Jeg synes, det er svært bare at være, at sanse, uden at skulle noget eller nogen steder hen med mine tanker. Der, hvor jeg ikke har noget formål andet end at være. At kunne være i det " NU" der er.  At kunne være i ingentingkassen, som en af mine gode venner, kalder det. Jeg øver mig og er blevet bedre til det. Og jeg elsker den følelse af glæde i mig, når det lykkedes. Det er som om glæden breder sig ud på hele dagen.Mindfullness og meditation er klart en mulig vej. Ligeledes at være sammen med gode mennesker og oplevelser, der hjælper mig på vej, men jeg afprøver også forskellige former for massage til at lære at sanse, nyde og være med og i kroppen og ikke blot i hovedet. At gå derudaf, kan også få mig i den tilstand, hvor kroppen bare er og følger rytmen, imens hovedet bare tænker uden at skulle tænke på eller skulle tænke sig om. Min svigerinde, ( ja, selv om jeg er skilt, kalder jeg hende stadig det) og jeg gik en lang tur den anden dag. Anemonerne dækkede skovbunden, fuglene fløjtede og solen skinnede. Det var ren sansning og mærken sig selv. Vi talte selvfølgelig sammen, men der var også tidspunkter med tavshed. Vi talte bla. om det at være stille. Et silent retreat. Det at skulle kunne være i sig selv. tavs og stille og dermed ikke kunne dele noget af sig selv ved talens kraft. Det må være at acceptere, rumme og være i sig selv. Det er jeg nok ikke helt parat til, men vil gerne prøve det engang. Eftertænksomhed er lidt noget andet end at have hovedet fyldt med tanker. Eftertænksomhed er for mig noget med at mærke efter hvad forskellige sansninger og følelser gør ved mig, imens de andre tanker kræver mig på en anden måde.  De er vurderende og analyserende og forlanger noget af mig. Så eftertænksomhed kan være godt, men jeg vil rigtig gerne kunne være fuldt og helt tilstede i sansningen og nydelsen i en accept af, at det er, som det er og det er helt okay. Uden at skulle vurdere mig selv og mine tanker. 
Jeg vil det.
Jeg arbejder på det. 
Jeg er blevet bedre til det. 

4 kommentarer:

 1. Alene ved at være opmærksom på at du skal nyde nuet, er du i gang med det :-)
  Tanker om tanker, er handling på tanker.
  Jeg må heller stoppe inden det bliver for højtravende :-)
  Men Karin, du har fat i den lange ende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kære Bella. Jeg forstår dit " højtravende" skriv.

   Slet
 2. Hvor er det en skøn tekst. Faktisk bare det at læse ordene åbner det rum, du beskriver. Jeg elsker også det rum, og jeg møder det ofte i mine møder med mennesker. I massage som en slags sanselig meditation eller i samtale som er eftertænksomhedens rum. Tak for ordene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine. Tak for din kommentar. Rummene for sanselig væren og eftertænksomhed er dejlige steder at være.

   Slet