torsdag den 14. maj 2015

Skamlingsbanken.


Manden har fået nye vandresko og de blev indviet idag med en 7 km lang vandretur omkring Skamlingsbanken.
Skamlingsbanken ligger ved Lillebælt sydøst for Kolding og er smukt og naturskønt område med masser af historie. Skamlingen har siden 1843 været et folkeligt samlingssted. Her har den symbolske kamp for at bevare og beholde det danske sprog fundet sted og den 18. maj 1843 blev den første store sprogfest afholdt. Efter nederlaget til tyskerne i 1864 blev Skamlingen til mindested og senest i 1945 kom der over 100,00 til folkefest efter befrielsen. Rundt omkring på Skamlingen er der mindestene, Talerstolen og ikke mindst Støtten som er 25 granitsten med indskriptionen " til minde om den danske sags forkæmpere".
Nu om dage samles folk på Skamlingen til operafest i august måned. Eller går sig en tur i det smukke landskab. Følger man den afmærkede sti som fører ned til Grønninghoved Strand, er turen på ca 5 km, afhængig af hvor mange afstikkere man tager. I dag var der mange mennesker, der var ude at nyde det gode vejr.

Lige inden man går ind i skoven, møder man Klokkestablen. Vi hørte desværre ikke dets klokkeværk, så det har vi til gode, men der lå en del kranse og buketter fra markeringen af befrielsen den 5. maj.
Udover at nyde naturen omkring os, fik vi også en anden hjertevarm oplevelse. 
Ved den lille sø ved Skamlingen sad der en lille dreng på omkring seks år og spiste en kiks. Vi gik forbi og kunne se, han også var optaget af noget andet yderst vigtigt. Han sad nemlig og kiggede på denne fine skildpadde. Og skildpadden kiggede nysgerrigt tilbage. Tror måske den var interesseret i kiksen. Vi havde slet ikke set skildpadden i græsset ved søbredden, men den lille fyr gjorde os opmærksom på den. Han har siddet der i lang tid, sagde faderen til drengen. Han har slet ikke tid til andet end at betragte skildpadden og haletudserne, som i tusindvis svømmede rundt i søen. Nu er skildpadder jo ikke et særsyn, men det gjorde mig også endnu mere glad og varm om hjertet, at sådan en lille fyr kunne blive så optaget af at sidde ved en søbred og betragte en skildpadde.


Skoven var grøn, fuglene sang, lyset glimtede imellem træerne og i sommerhusområdet ved stranden var folk i gang med at gøre klar til en ny sæson.


Vi tilbragte en skøn eftermiddag ved Skamlingen og belønnede os selv med en is ved kiosken, der hører til Skamlingsbankens Restaurant.
En tur til Skamlingen kan bestemt anbefales.
Du kan læse mere om Skamlingsbanken lige her og du læse en beskrivelsen af gåturen lige her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar