mandag den 16. juli 2012

Lavendler, lavendler, lavendler.....


Så blomstrer lavendlerne i haven. Hos mig står de i rosenbedet, men det er egentlig først i år, der er så mange, at jeg kan plukke af dem.

Jeg bandt først en lille buket til at ligge på badeværelset og sprede velduft.Så gik jeg på nettet for at finde opskriften på at binde en lavendel bouteille. Dvs sådan en, man kan lægge i sit linnedskab eller imellem sit undertøj. Først skal man plukke et ulige antal lavendelblomster, samle dem lige under aksene og så bukke stilkene ned over blomsterne. Så tager man et bånd og fletter op og ned imellem stilkene og resten af båndet snoes rundt om stilkene som håndtag. Det tog mig et par forsøg inden de blev pænt.
Du kan se en mere udførlig vejledning bla. her på bloggen Cand.Selv.

Jeg lavede også lavendelsukker, som kan bruges i bagværk.Et glas fyldes op med helt almindelig sukker, lavendelblomsterne puttes i og glasset rystes godt. Blomsterne er meget olieholdige, så sukkeret suger olien ud og bliver hurtigt fugtigt at se på. Allerede efter en time, kunne jeg se, der var gang i processen. Glasset rystes en gang imellem. Jeg har tænkt mig at lade det stå i en uge. Til den tid, har jeg tænkt mig at prøve mig at bage lavendelsmåkager.

Der findes flere opskrifter på lavendelsukker. Bl.a her på bloggen Pretty Chik og hos Camilla Plum. Hun har også opskrifter på småkager.


Endelig har jeg sat gang i en hjemmelavet lavendelolie. Normalt er lavendelolie en æterisk olie, der udvindes ved forskellige indviklede processer, men jeg har bare prøvet at hælde mandelolie i et glas og så stoppe det godt om med både stilke og blomster fra lavendlerne. Så må jeg se hvor meget det kommer  til at dufte at lavendel, når det har trukket et stykke tid.
Alle rester har jeg lagt til tørre til at putte i en duftpose.


Håber du har fået lyst til at gå i gang med at bruge dine lavendler til noget.

2 kommentarer:

 1. hold da op man kan bruge dem til mange ting :D sys lavendler er så smukke kan godt forstå du vil bruge dem til en masse forskelligt ;)

  go dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er skønne, de lavendler. Pønser også på at lave en lavendel-bodyscrup/badesaltting.
   Også god dag til dig. :-)

   Slet