fredag den 4. november 2016

Boller Slot, et slot i min barndomsby.

Syd for Horsens, ned til fjorden ligger Boller slot med skov og park. Slottet er en vandborg fra 1500 taller og har haft skiftende ejere. Ellen Marsvin og hendes datter Kirsten Munk har bla.begge boet på slottet. I 1930 købte staten slottet og de omkringliggende jorde og udstykker grunde til husmandsbrug. I 1965 køber Horsens Kommune så slottet og indretter det til plejehjem. 
Jeg besøgte slottet forleden dag.  Jeg skulle hente noget i Horsens og da en af mine mostre stadig bor i byen, tog jeg min anden moster med i bilen, satte hende af hos søsteren og tog på skovtur. Slottet er nu privateje og ved at blive indrettet til lejligheder og haven lukkede for offentligheden for i år, her midt oktober, men skoven og parken udenom er frit tilgængelig.
Jeg boede de første 16 år af mit liv i Horsens, men har ikke været ved Boller siden en veninde og jeg en måned i sommerferien, det år jeg blev 15, knoklede som jordbærplukkere, Da vi fik vores løn, ville vi brænde nogle af pengene af på en bytur, men måtte slukøret tage hjem, da vi ikke blev lukket ind på diskoteket. Men det er en helt anden historie.
Der var de skønneste efterårsfarver i skoven, så det blev til en god lang tur.

3 kommentarer:

 1. Jeg elsker det slot; men jeg har også alle dage været meget fascineret af Kirsten Munk og Chr. IV.
  Smukke, smukke billeder!
  God weekend fra mig :-*

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vidste faktisk ikke at de to damer havde boet på slottet. Det er et skønt område og jeg må tilbage når haven åbner igen til foråret. Der skulle være nogle smukke kæmpestore hule egetræer. Ønsker også dig en god weekend.

   Slet
 2. Tak for flere smukke billeder og skøn baggrundshistorie! Kh. Bella

  SvarSlet