lørdag den 25. juli 2015

Blomsterlagkager.Jeg har de sidste par dage lavet et par lagkager, blomsterlagkager vel og mærke.  Her er der virkelig mulighed for at bruge blomster fra haven. Du skal bruge et fad, gerne på fod, en blok oasis, blomster, forskelligt grønt og noget til at kante lagkagen med. Tænk på, når du finder blomster at det bliver fint, hvis du finde blomster i forskellige former. Nogle kugleformede, fx roser, aks fx lavendel og skærme, fx sct. hans urt. Det er ikke en regel, bare en rettesnor.


Lad oasissen trække vand til den er helt gennemvædet. Skær den igennem på langs ca. på midten i så delene er lige tykke. De to dele sættes sammen med et stykke bøjet ståltråd og herefter skæres en cirkel i den størrelse, der passer til fadet. Brug fx en  tallerken til at skære efter.
Jeg synes, det var nemmest at kante " kagen" inden jeg fyldte den med blomster. Den lyserøde lagkage fik et bånd af noget blondevoksdug, jeg havde liggende. Den gule blev beklædt med efeublade, der herefter fik et lille tyndt gul bånd om sig for at holde dem ind til kanten. Alternativt kan man også sætte små nåle/kramper i, hvis man ikke bryder sig om at have bånd på. Kagen kan også kantes med bredt silkebånd, halm, eller græs der lægges på langs. Det du vælger at beklæde kanten med, skal helst stikke lidt over oasissen. Så undgår du at den bliver synlig i det færdige resultat.
Herefter er det bare at stikke blomster i. Jeg startede på midten og arbejdede mig udefter. I den lyserøde er der roser, lavendel, sct. hans urt, skærme fra klatrehortensia, jordbær fra guldjordbærplanten og en lyserød let skærmet blomst, som jeg ikke kan huske hvad hedder.I den gule er det perikonblomster både de udsprungne og knopperne. løvefod, rejnfan fra grøftekanten og kugletidsel, der ikke er sprunget ud endnu. Som sagt blev kanten her beklædt med efeublade. Det gør kanten lidt mere diskret. 

Jeg håber du er blevet inspireret til at kreere dine egne blomsterlagkager. Lige nu er grøftekanten ret leveringsdygtig i blomster, så det behøver ikke være en kostbar affære, hvis du ikke har en have, du kan hente dine blomster i.
God fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Virkelig smukke kager du har lavet. Og hvor må det være skønt at kunne plukke så mange blomster i haven

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, Line. Jeg føler mig også priviligeret selv om havearbejdet ind imellem kan tage pippet fra mig.

      Slet