fredag den 10. april 2015

Noget om at tage på ferie hver for sig.


Inden længe tager manden på ferie. Han skal på motorcykeltur i Florida. Jeg bliver hjemme og passer mit arbejde og hus sammen med sønnike, der stadig bor hjemme.
Mange har spurgt; Skal manden alene på ferie? Hvorfor tager du ikke med? Ej, holder I ferie hver for sig? Mange mænd! har spurgt manden; ej, kan du godt få lov til det?
Og ja, han tager alene afsted, og nej, jeg har ikke lyst til at tage med. Jeg har ikke lyst til at flyve til USA, og sidde bagpå en motorcykel i fjorten dage. Og hvorfor i al verden skulle min manglende lyst forhindre manden i at gøre det, han har lyst til, hvis ellers økonomien kan rumme, han tager afsted. Manden er ikke helt vild med det. Han vil gerne have mig med og dele oplevelsen, men det har jeg altså ikke lyst til.
Det er ikke sådan, at vi altid holder vores ferie hver for sig. Vi holder oftest ferierne sammen og skal da også både en uge til Harzen og til Sverige i løbet af sommeren.  Men engang imellem tror jeg altså, det er sundt efter 27 års ægteskab at få inspiration og energi hver for sig, så vi har noget nyt at byde ind med. Det synes jeg, for så vidt også gælder hverdagen. Det er vigtigt, vi har noget, der er vores eget og som vi nyder uden partneren. Det er vi ikke altid helt enige i, men for mig betyder det noget, at vi laver noget hver for sig og noget sammen. Balancen kan være svær at finde, men må hvile på gensidig respekt og kærlighed.


Jeg har nemlig ikke det fjerneste imod at være alene hjemme. Jeg hygger mig med mine interesser og kan sagtens finde på noget at give mig til. Tage billeder fx. Derfor vil jeg også senere tage på fotohøjskole og få ny inspiration.


2 kommentarer:

  1. Giver dig ret skat, og er taknemlig for at jeg får den oplevelse med. Men jeg ville selvfølgelig gerne have dig med, men det vil du ikke. Men jeg håber da at jeg kommer hjem med en masse nyt at fortælle. Og at jeg stadig kan savne dig så meget efter 27 år, det er dejligt syntes jeg.

    SvarSlet
  2. Smil, sikke en sød kommentar fra din mand. Jeg tænkte også, at det selvfølgelig er rart at han gerne vil have dig med. At være ønsket :-) Godt at I kan finde ud af det.

    SvarSlet