torsdag den 14. august 2014

Fontaine sous Jouy, en blomsterby.

I den anden uge af vores sommerferie i Frankrig boede i Fontaine sous Jouy. Den ligger lige midt imellem Atlanterhavet og Paris og ikke langt fra Monets have, som vi da også besøgte.
Fontaine sous Jouy er en cité fleuri. Så vidt jeg har forstået, betyder det at byen forpligter sig til at være ren, pæn og fuld af blomster, hvilket den også var. Den lille landsby ligger ved floden Eure, som er en pæn stor flod. Stor nok til at sejle kano og kajak på, hvilket vi dog afholdt os fra, da vi har været ude at sejle på Dordogne floden. Byen historie går helt tilbage til 1100 tallet, hvilket de tydeligvis var stolte over.
Vi boede lige i udkanten af den landsbyen, men vi gik flere skønne ture og kameraet var selvfølgelig med.
I alle gadelygter hang der disse kurve med blomster. Ret imponerende for med den varme, der sommetider er, må de nødvendigvis skulle vandes ofte.Der hang billeder flere steder, der viste hvordan byen tidligere så ud. Der bliver også værnet om gamle skilte.Le Maire´s kontor eller rådhuset om man vil, var også rigtig fint dekoreret.  Byen har omkring 800 indbyggere og alligevel prioriteres blomsterudsmykning.  Her i min kommune, Fredericia, er der skåret gevaldigt ned på blomsterudsmykningen. Tidligere var rundkørslerne på indfaldsvejene så flot dekoreret til daglig glæde for borgere og gæster i byen. Det er sparet væk. Ret ærgerligt, synes jeg, men kommunekassen fattes penge.


Landsbyen har en lille skole. Vi kunne ikke komme ind, men i vinduet hang dette spisekort for den sidste skoleuge inden sommerferien. Der bydes både på torsk, omelet, kulmule og lasagne. Ost er også på menuen hver dag. De spiser meget fisk. I byen var der også et fiskeopdræt ved floden, hvor man kunne komme ind og fiske.
Jeg tog flere løbeture langs floden. Det var smukt og en fornøjelse at løbe der, trods varmen.
Vi besøgte også den lokale kirkegård, men den fortælling kommer en anden dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar