lørdag den 18. januar 2014

S´mores chokolade drik.

S´mores er noget jeg i tidens løb har lavet mange af sammen med børnene, når vi havde tændt bål. Skumfiduser blev smeltet over bål, puttet imellem to kiks og et stykke pålægschokolade.  At de hed
S´mores, det vidste jeg faktisk ikke før end at Liselotte fra Slagt en hellig ko omtalte dem. Navnet er en sammentrækning af "give me some more", har jeg fundet ud af.

Med det vejr, vi har her omkring Fredericia, så får man vældig lyst til varm kakao at forsøde tilværelsen med. Når jeg så også den anden dag faldt over en opskrift på Pinterest på S´mores hot chocolate, var der ikke meget at betænke sig på.


Det, der gør drikken til en S´more chocolate, er at jeg har dyppet kanten af glasset i chokolade og så bagefter i knuste digestive kiks. Husk at holde glasset/koppen nedad, indtil du har dyppet dem i kiksen, så får du en pæn kant. Herefter hældes kakaoen forsigtigt i og der fyldes op med skumfiduser (Tiger har fået de små skumfiduser). De brændes lidt med en gasbrænder til køkkenbrug for at efterligne den effekt, du får over bålet, men det kan selvfølgelig undværes. Jeg stillede derudover flødeskum med forskellige smag fred. Uhm en lækkerbisken, der nemt kunne gøre det ud for "aftenskaffen."

Prøv det. Det er lækkert og anderledes at mærke kiksen på læben når man drikker. Til sidst opløses kiksen og du får det hele med. Jeg prøvede også at knuse makroner. Det smagte også godt.
Vi talte om at et lillebitte drys chillipulver i kakaoen, kunne være anderledes og tilføre noget nyt.

Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Uhhhmmm.... (jeg kendte heller ikke navnet før jeg så det hos Liselotte :-) ) Vejret hér er i dén grad s'mores-vejr!!! :-)

    SvarSlet
  2. Ja, Anne-Mette, der skal lidt til at varme og trøste sig på i det her vejr, der ikke kan bestemme sig til om det skal være rigtig vinter eller nærme sig noget forår.

    SvarSlet