søndag den 11. september 2016

Store Mosse Nationalpark.

En af dagene i Sverige kørte vi til Store Mosse NationalparkStore Mosse Nationalpark er 7.850 hektar stor og ligger vest for Värnemo. Den består af fem højmoser, der omslutter en række søer. En højmose får ikke tilført vand fra åer eller vandløb, men kun som nedbør.  Det giver et særligt miljø, der leder tankerne hen på savannen et eller andet eksotisk sted. Vi gik ihvertfald og forestillede os både elefanter og dinosaurer for den sags skyld. 
Der er flere indgange og afmærkede vandreture i nationalparken. Vi besøgte først det fine Naturrum, der ligger ved hovedindgangen. Bagefter kørte til Kittla. Vi ville vandre den tur der hed Lilla Löva rundt, som var på 6,2 km. Det lyder ikke af meget, men det tager alligevel et par timer, da det meste af turen foregår på spån, som er dobbelte brædder, der er lagt ud i landskabet. 
Turen gik både igennem mose, let skov og lidt klipper. En skøn vandretur, hvor vi så mange svampe, guldsmede og fugle.Vi havde medbragt madpakker og da vi havde gået ca halvdelen af ture, sagde manden at nu måtte der godt komme en bænk, hvor vi kunne sidde og spise vores madpakke, og sørme om der ikke dukkede en bord/bænk sæt op i skoven. 
Store Mosse Nationalpark er bestemt et besøg og en vandretur værd og så ulig det ellers skov og klippeklædte Sverige.

2 kommentarer:

  1. Hvor fascinerende med sådan en tur ud gennem terrænet på brædde-sti... Smukke billeder, Karin!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, kære Bella. Ja, det er en helt anden måde at gå i naturen på. Ret udfordrende faktisk, da man skal afpasse sine skridt til spånene. Men spændende på den måde af have muligheden for at komme nogle steder, det ellers ikke er muligt.

      Slet