mandag den 12. september 2016

Lingon aka tyttebær.

Lingon eller tyttebær, som vi kalder dem i Danmark findes mange steder i Sverige og indimellem også i Danmark. Det er nogle bittesmå bær, som vokser på lave buske og tager derfor lidt tid at plukke. Da vi var i Sverige tog jeg den nemme genvej og  købte 500 g svenske lingon i en Lidl butik, af alle steder.
Nogle af dem brugte jeg til rystetyttebær. Det går i al sin enkelhed ud på at drysse sukker på bærerne og lade dem stå og safte godt til. Vi spiste dem til stegt kylling. Lækkert..
Af et par hundrede gram kogte jeg tyttebærmarmelade. 250 g bær, 200 g sukker, saft af en citron og ganske lidt vand, koges til den består marmeladeprøven. Når marmeladen har kogt et kvarters tid, tager man en skefuld op på en kold tallerken. Med skeen skiller du klatten ad og løber det ikke sammen igen, er marmeladen færdig.
Normalt er jeg ikke så vild med tyttebærmarmelade, men den her smagte aldeles fortræffeligt ovenpå en ostemad. Måske fordi den er hjemmekogt.
3 kommentarer:

 1. Håber, at det er i orden bare at nyde farverne og teksturen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt i orden, Bella. ;-) Det er nok heller ikke så nemt at få fat i friske tyttebær her hjemme med mindre man selv finder et godt sted hvor de vokser.

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet