mandag den 11. juli 2016

Sommerferie og tanker om at blive 50.

Jeg har sommerferie. Tre dejlige uger. Jeg skal ikke ud at rejse, førend til september, bortset fra et par småture i det danske sommerland. Og ved I hvad? Det passer mig ganske fint. Jeg trænger bare til lange dage, hvor jeg kan tulle rundt herhjemme og komme helt ned i tempo. Gribe kameraet i ny og næ og smutte afsted på en alene, men ikke ensom fototur og en gang imellem glædes over at få godt selskab på turen. Og jo, solen måtte gerne skinne lidt mere, og vejret være lidt lunere, men jeg trives egentlig fint med sådan som det er lige nu.

Og nåh ja, så runder jeg et skarpt hjørne lige om lidt. 50 år. Bare det at skrive det, giver mig hjertebanken. Jeg føler mig ikke, som i slet IKKE 50 år gammel og har rigtig meget svært ved at vænne mig til at det er virkelighed lige om lidt. Pjat, siger folk og ja måske, men ikke desto mindre er det sådan, jeg har det. Det er ikke så meget selve alderen, som det er følelsen af at nogle døre lukker sig for mig. Tanken om at noget måske er ved at være for sent, kan jeg ikke rigtig forliges med. Hvad dette noget er, ved jeg knap nok selv, men jeg synes, der er så meget, jeg gerne vil. Samtidig har jeg et stort ønske om at blive bedre til at være i nuet, at mærke lige nu og her. Det går bedre, men der er sørme stadig plads til forbedringer. Hjerne, hjerte og sanser kæmper om opmærksomheden og overtaget.
En af de ting, der får mig til at være lige nu og her, og glemme tid og sted, er når jeg er på tur med kameraet. Fordybelse og bare være øjne der ser, skaber en intens NU fornemmelse og dyb tilfredsstillelse. Jeg er så glad for at have opdaget glæden ved at fotografere. At jeg så, via den interesse, samtidig har mødt nogle skønne mennesker, gør glæden endnu større.

I dag var jeg inde i byen og kom forbi et tomt område ved havnen, hvor de vilde blomster havde fået overtaget. Forfald og poesi på en og samme tid. Måske er det sådan jeg føler mig lidt lige nu. I forfald, men samtidig fuld af liv. :-)7 kommentarer:

 1. hej.
  Smukke vilde blomster som kommer hvor de føler behov for det.

  Ja en fototur alene ud i naturen er simpelhen "lise" for sjælen.
  Stilheden og freden gør underværke.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Bente. Elsker mine ture med kameraet ud i naturen og det gør du også, fornemmer jeg. Sjælen falder til ro på en eller anden måde.

   Slet
 2. Søde Karin! Tiden går hver dag, og sådan er det. Derfor tror jeg, at du har fat i det helt rigtige, når du skriver om, at være bedre til at være i nuet. Jeg oplever selv at min hverdag kan være så forhastet, at jeg dårligt kan huske, hvad tiden gik med, men at jeg trods alt nåede alt det jeg skulle. Men hvor fedt er det? Nuet tæller, og det samme gør drømme og fremtidsplaner. Det lyder som en oplagt idé at bruge ferien til at være i nuet, så du kan hvile i dig selv. Spark din selvforståelse af det at blive 50 til hjørne, og sørg hellere for at gøre de ting der gør dig glad og giver dig glæde. Betragt det hellere som en dejlig anledning til at samle de mennesker om dig, som du holder af :-) Knus, Bella

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, kære Bella. Jeg øver mig virkelig i det med nuet og vil prøve at forfølge et par drømme om fx en efteruddannelse, på trods de 50.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 3. Hej Karin
  Faldt i dag over overskriften på dit indlæg her og kunne genkende det, som havde jeg skrevet det selv. Jeg nærmer mig også de 50 (og har første feriedag i dag), men til forskel fra da jeg ramte 30, betyder det overraskende nok faktisk ikke ret meget for mig. Men jeg er måske også lige på den anden side af de tanker, du går og gør dig. For 1½ år siden sprang jeg ud i en ny uddannelse sideløbende med mit job og jeg kan kun sige at det var guld værd for mig. Efter mange, mange år som ingeniør kan jeg om et halvt år også kalde mig kropsterapeut (ManuVision) - noget jeg stille har gået og overvejet i ¨25 år. Det har været SÅ hårdt men helt, helt, helt FANTASTISK!
  Så mærk efter hvad du brænder for og gå efter det. Der er MASSER af tid og det føles så godt. :-)
  Kærligst Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henriette. Tak for dine tanker. Flot at du havde modet til at gøre noget ved dine drøm. Jeg er ved at tage modet til mig i forhold til en efteruddannelse og til virkelig at mærke efter hvad jeg vil og hvad der er godt for mig. Måske det hele i virkeligheden handler om mod. Det har jeg tænkt på efterfølgende.

   Slet