tirsdag den 12. april 2016

Stemninger og lys i billeder og en lille leg.


Da jeg var til infomøde i forbindelse med at være frivillig fotograf i Geografisk Have, skulle vi beskrive, hvilke slags billeder, vi var optaget af og gode til til at tage. Der skulle jeg lige tænke lidt. Jeg endte med at svare, jeg var optaget af stemninger og lyset. Hvilken stemning sætter et givent motiv mig i? Hvad er det jeg gerne vil formidle? Der ligger megen stemningsskabende i den måde lyset er på. Er det koldt eller varmt? Klart eller dunkelt? Skært eller blødt? Stemningen formidles for en stor del også i motivvalget og i vinken.  Jeg har været i billedgalleriet. Noget er gammelt, noget er nyt. Hvis I er med på en leg, kunne det være interessant at høre hvilken stemning billederne herunder sætter Jer i. Måske I kunne vælge det eller de ud, der siger Jer noget særligt. Jeg takker på forhånd.

5 kommentarer:

 1. Billedet med anemonen og det med vindmøllen fanger mig mest. Tror det er pga farverne, billedet med vindmøllen virker dejlig roligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din mening, Line. Jeg kan også rigtig godt lide det med vindmøllen. For mig signalerer det også ro. Stjernehimlen får mig til at føle ydmyg. Det har nok noget at gøre med uendeligheden.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 2. Billedet med de blomstrende grene mod den blå himmel gør mig glad. Jeg synes at det er smukt billede med en flot komposition, og det rammer min længsel for foråret. Jeg kan også godt lide billedet med vindmøllen. For som du også selv siger i kommentaren ovenover, så er der noget ro over billedet. Jeg synes at farverne og lyset giver en flot mættet stemning. Det sidste billede som jeg vil fremhæve er billedet med hybenroserne. Jeg følerne næsten, at jeg kan dufte dem :-) Vi bor ved selv ved vandet, og der er ikke noget bedre end at komme hjem fra arbejde, og stå på trappestenen og låse sig ind, mens man kan dufte hybenroserne og havet. Det er indbegrebet af dansk sommer for mig, og det får dit billede mig til at tænke på. kh. Bella

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine kommentarer om billederne. Duften af hybenroser forbinder jeg også med sommer, strand og bare tæer. Det må dejligt at have det " dufttapet" så tæt på det meste af sommeren.

   Slet