lørdag den 23. april 2016

Helnæs rundt med Vandregruppe +45.

Ud over at være medlem af Vandrebanden, er jeg også blevet medlem af Vandregruppe +45 .   Gruppen +45 er landsdækkende og har tæt på de 1000 medlemmer. Der arrangeres ture over hele landet, nogle endagsture, andre med overnatning. Bededag var jeg med på den første tur med gruppen. Sammen med 50 andre vandrere gik jeg Helnæs rundt. Helnæs er forbundet med fastlandet med en ganske smal tange, så man gå hele vejen rundt om "øen". En tur på 19 km på varierende underlag, der var mere ujævnt end plant, hvilket kan mærkes i benene idag. Helnæs ligger syd for Assens og nord for Horneland ved Fåborg. 


På vestsiden er der høje skrænter, hvor bl.a digesvalerne havde travlt med at etablere reder. 

 


Et stort område er "Maden", som har et rigt fugleliv. Vi så bl.a forskellige ænder, lærker og svaler.


Helnæs Fyr er et vartegn, som kan ses langt væk.  Strækning fra Fyret og ned til sommerhusbyen med fine badestrand, tog vi oppe på skrænten. Jeg havde ikke lige mod på en massiv mængde stenklatring.Ved sommerhusbyen flader stranden ud og der er masser af badebroer og sikkert et dejligt liv om sommeren. Vi så også en del fiskere, der stod i vaders. Koldt, ville jeg bestemt synes, men de så ud til at nyde det. Ved sommerhusbyen tog vi os en velfortjent pause og spiste vores medbragte frokost.

På østsiden tog vi trapperne op i den skønne skov, hvor anemonerne og sporen blomsterede og bøgen var sprunget ud.  Det var et par helt og aldeles fantastisk og fortryllende kilometer.  Det var meditativt at gå i skoven med et lydtapet af bølgerne på den ene side og fuglene, der til den anden side sang som gjaldt det livet i forsøget på at overdøve vandets lyde.

Vel nede på stranden igen, gik vi resten af turen i sand, sten og et tykt lag af muslinger inden vi rundede det sidste grønne område mod nord.


Vejret var fantastisk, turen ligeså. Jeg skal bestemt tilbage til Helnæs med lidt bedre tid til at fordyde sig i landskabet, både med øjne og kamera.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar