mandag den 7. december 2015

7. december. Nem lækker julekonfekt.
De senere år er jeg begyndt at lave konfekt og bagværk i god tid inden jul, så vi kan nyde det inden jul. Når vi er på den anden side af juledagene, så trænger jeg til noget lettere og er ligsom færdig med julemad og sul og så er det dumt at have en masse tilbage i dåserne fordi jeg har bagt osv i de allersidste dage inden jul. Da børnene var små bagte vi 5-6 forskellige småkager og havde konfekt og slik i massevis. Nu går vi mere efter devisen lidt men godt.

En af de meget nemme ting, jeg har prøvet i år, er chokoladestænger, lavet i en bradepande.
Grundopskriften er
200 gram god mørk chokolade,
150 gram nougat
"fyld" efter smag

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt 2/3 dele over vandbad. Tilsæt nougat og lad det smelte med. Tag massen af varmen og tilsæt resten af chokoladen. Rør rundt.
Tilsæt dernæst dit fyld,.
Det kan være et par håndfulde miniskumfiduser, pistacienødder, almindelige nødder, cornflakes, grofthakkede mandler, kokos, knuste pebermyntestokke.
Jeg valgte skumfiduser og pistacie i den ene. En anden variant fik også lidt kokosmel.
Hæld massen i en bradepande/bageform, beklædt med bagepapir. Massen skal være ca 1-1½ cm tyk.
Stil den køligt.
Når den er stivnet helt, skæres den i fine skiver med en skarp kniv. Til syne kommer nu den fineste konfekt, som smager rigtig godt.

Pænt pakket ind, er det fint til værtindegave eller til den kollega, som du måske er nisseven for her i december.
Hvis du vil se flere konfektideer med skumfiduser, så kig her og her hvor du finde pebermyntepopcornbolde og skumfiduspebermyntebolcher.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar