søndag den 20. september 2015

To do- To da. Betonhænder


En af de ting, der stod på min to do-ta da liste var at jeg gerne ville prøve at støbe I love You tegnet på American Sign Language. Manden var klar til at hjælpe mig, men det skulle vise sig, det ikke var så nemt endda. De bøjede fingre var en udfordring og de knækkede da også. Manden fik hånden repareret og endte med at pudse hele hånden op med fliseklæb, som han børstede på. Jeg synes det endte helt godt, men vi er klar på at prøve en gang til med et par justeringer i processen.Der kommer en løs fremgangsmåde her, men google betonstøbning, så finder du udførlige vejledninger, ligesom der ofte står på posen, hvordan det skal håndteres. Vi støbte hænderne i en latexhandske. Betonen skal presses godt for at undgå lufthuller, hvilket viste sig at være svært uden at ødelægge handsken. Vi støbte også " det er bare i orden" tegnet og til den brugte vi en kraftigere gummihandske, hvilket fungerede bedre.
Når handsken er godt fyldt op med betonen, skal du bruge en balje med fugtigt sand. Heri lægger du handsken og bruger sandet til at bygge dit tegn/håndstilling op med. Og så skal det bare tørre. Længe. Vi lod det tørre en uge og alligevel kunne vi fornemme en smule fugtighed i sandet, imens betonen virkede tør. Handsken blev forsigtigt klippet op, men alligevel knækkede de to bøjede fingre af. Heldigvis i et rent knæk, så det var forholdsvis nemt at sætte dem fast med fliseklæb. " Ok hånden", som var støbt i den kraftigere handske, klarede det lidt bedre, men vi valgte alligevel at pudse hele hånden op for at få ensartetheden. Den endte med at blive helt fin med sin grove struktur.


Næste gang vil jeg prøve at forme et lille jernskelet af ståltråd, der kan puttes ind i handsken inden betonen, så det hjælper med at holde formen på fingerne og stiver betonen af. Manden har en forventning om at det burde hjælpe gevaldigt. Update følger når vi engang har fået afprøvet det.

Når vi nu havde gang i betonen, så støbte vi nogle reagensglas ind i en blok. Her brugte vi mælkekartoner i forskellige højder. De blev ret fine, synes jeg.Det er et spændende materiale, synes jeg. Det skal udforskes noget mere. Hvis du googler betonstøbning, kommer der et væld af ideer. Pinterest er også leveringsdygtig. Du kan se min opslagstavle med beton lige her.

9 kommentarer:

 1. Fed ide :) Er særligt vild med ok-tegnet - og de små vaser er blevet virkelig gode, måske jeg også skulle lokke manden med på at lege lidt med beton ;) Altså når han er færdig med skorstenen der skal væk på knægtens værelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina. Tusind tak for dine pæne ord. Ja, det der beton er altså ret sjovt. Du må skubbe lidt til manden, så skorstenen bliver nedlagt.

   Slet
 2. Svar
  1. Ja, Ellafanta, det er ret sjovt og spændende hvad det der beton, det kan.

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 3. de da blevet total gode, jeg har aldrig prøvet selv at lege med beton, men gætter mig til det altid er spændende at se resultatet.

  SvarSlet
 4. Det ser godt ud.. :o) jeg har også leget en smule med beton og jeg skal også i gang igen.. jeg synes man kan lave nogle fede og lidt rå ting som ikke bliver så pusse nusset som hvis det var i gips..

  SvarSlet
 5. Ja, det er et spændende materiale, og det rå look er flot :-)

  SvarSlet
 6. Super ide, det tror jeg skal prøves

  SvarSlet