onsdag den 29. juli 2015

Dagligdagsliv ved Bottenhavet.


Som du kan læse om her, havde vi i sommerferien lejet en sommerstuge ved Bottenhavet i Sverige. Ofte sad vi i den lille udestue, der vendte ned mod vandet. Derfra kunne vi kigge ned til det lille fiskehus og området omkring det- Hver dag kom der en fisker kørenede på sin ladknallert. Han satte sin båd i vandet og sejlede ud for at røgte sit garn. En af dagene var der åbenbart god fangst for  da havde han hængt nettet op på skuret og var ved af pille alle sildene ud af garnet. Både manden og jeg så et andet lille dyr, som farerede frem og tilbage og tog nogle af de fisk, som fiskeren smed ved siden af. Vi kunne ikke rigtig greje hvad det var for et dyr. Vi var omkring odder, bæver og ilder. Til sidst vandt nysgerrigheden og jeg gik ned for at sludre lidt med fiskeren og evt. se dyret.
Det viste sig at være en mink. Det var tydeligt, den var vant til at få fisk. Fiskeren var overbevist om at den måtte have unger, for den kunne simpelthen ikke selv spise alle de fisk, den hentede. Minken var svær at fange ordentligt med kameraet. Den var hurtig og gemte sig under alt muligt, selv om den kom tæt på. Fisken var en slags sild, som skulle bruges til surstrømning, en gæret konservesfisk, som efter sigende skulle stinke ganske forfærdeligt.

Fiskeren fortalte han var ude hver dag og hyggede sig med det. Han var pensioneret og havde en sommerstuge i området.
Der var tydeligvis andre der havde vænnet sig til at tage for sig af resterne.Det var hyggeligt at få en lille sludder med fiskeren og dagligt på afstand at betragte det lille samfunds gøren og laden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar