torsdag den 7. august 2014

Genbrug i haven.
Jeg er tilhænger af genbrug i haven og når det så også kan udnyttes pænt og funktionelt, så er jeg på. Det kan du blandt andet se her og her. Sidste år havde jeg en stor glaseret blå krukke, som ikke kunne længere. Den var frostsikker og havde mange år på bagen, men et par revner tog livet af den. Jeg nænnede ikke at smide den ud, men ville gerne genbruge den i haven, så jeg slog den forsigtigt i mindre stykker med en hammer.
Nu har stykkerne fået nyt liv som en mosaikflise lige der hvor græsplænen starter og vi altid går op i haven til drivhuset eller højbedene. Her bliver græsset altid slidt ned og jeg forestillede mig at nogle fliser i græsset ville afbøde sliddet lidt.

Som så ofte før fik jeg manden til at hjælpe mig. Først fjernede han græstørv i ca 10 cm dybde. Så blandede han beton, som han fordelte i hullet. Han brugte en posebeton, der bare skal blandes op med vand. Alt i alt brugte han fire poser til firkanten, der er ca 1x1 meter. Herefter lagde han et rudemønster af chaussésten. Der hvor chausséstenene skulle ligge tilpassede han mængden af beton. Da de var på plads. lagde han pottestykkerne ned. Man skal bruge et vaterpas til at få det nogenlunde lige. Man kan evt. lave et lille bitte fald, så vandet kan løbe af. Det afhænger af hvor stor, du laver din mosaik. Det hele fik lov til at sætte sig lidt og så blev det hele fuget med den samme beton.
Igen skal det lige stå lidt og så skal det hele tørres over mange gange med en fugtig svamp, ligesom når du sætter fliser op indendøre. Det blev mit arbejde. Til sidst tørrede jeg over med eddikevand for at få det hele blank og flot og få de sidste rester af betonen af.
Jeg er meget tilfreds med hvordan det kom til at se ud. Jeg synes koboltblå gør sig godt til de mange pink, røde, blå og lilla blomster, jeg har i haven.
Man kunne også have lavet et par  mindre mosaikfirkanter og lagt dem i et stiforløb. Det havde også været pænt.

2 kommentarer:

  1. Skønt når noget kan få nyt liv og fint ser det ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, Aslaug. Ja, det er dejligt når noget kan få nyt liv og bruges til noget andet.

      Slet