onsdag den 30. juli 2014

Nyt legetøj eller hvordan jeg føler mig rigtig forkælet.

Jeg føler mig heldig og forkælet. Med posten idag kom der et nyt objektiv, bestilt af manden som en fødselsdagsgave til mig. Det er et AF-S-VR-Micro-Nikkor-105mm f2,8 objektiv beregnet til makrofotografering. Jeg greb straks kameraet og tog nogle prøveskud i haven. Det blæste lidt og egentlig burde det være sat på stativ og resultatet er derefter, men jeg skulle lige prøve.


Fordelen ved dette objektiv er at jeg kan komme tæt på selv på afstand, så at sige. Samtidig er det lysstærkt og skyder skarpe billeder, da det har en meget stærk stabilisator.
I mandags var der klubaften i min fotoklub. Emnet var makrofotografering. Jeg ærgrer mig nu over at jeg ikke nåede at blive færdig til at være med, men måske kommer der en ny klubaften med makrofotografering. Nu skal jeg lige lære objektivet at kende. Jeg glæder mig til at øve mig.

2 kommentarer:

  1. TILLYKKE. Det er nok mit yndlingsobjektiv. Så fantastisk skarpt og med fantastisk stemning. Det kan iøvrigt bruges til så meget andet end macrofotografering hvilket var den største overraskelse for mig da jeg fik det. Alt hvad der står stille er det godt til (hvis man altså vil have 105mm perspektivet) og det kan faktisk også være et helt utroligt portræt objektiv hvis den man fotograferer formår at sidde stille.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marina. Jeg blev også glad. Og ja, jeg fornemmer der er flere muligheder med objektivet og er gået i gang med at udforske og lege.

      Slet