torsdag den 31. juli 2014

Cheesecake med blåbær. En klassiker med et tvist.


 Da vi kom hjem fra ferien, var blåbærrene plukkemodne, så jeg fik lyst til en cheesecake med blåbær. og så var der jo ikke andet for end jeg måtte i køkkenet. 
Jeg endte ud med to varianter. En med nødder, kokos og fuldkornskiks og en med mandler, hvid chokolade og fuldkornskiks.  Jeg har nogle små springforme, som jeg ofte bruger, så vi ikke " drukner" i kage. Derfor er opskriften kun til en lille kage men ganger du den med to, så bliver det til en kage i en almindelig springformstørrelse.

Cheesecake med mandler:                                         Cheesecake med nødder:
50 g grofthakkede mandler                                        50 g grofthakkede nødder
1 spsk hakket hvid chokolade                                    1 spsk kokosmel
5 fuldkornskiks eller anden slags kiks                        5 fuldkornskiks eller andens slags kiks
50 g smeltet smør                                                       50 g smeltet smør
En halv bakke flødeost naturel                                   En halv bakke flødeost, naturel
1 dl piskefløde                                                            1 dl piskefløde
25 g blåbær                                                                 25 g blåbær
Ca 2 spiseske flourmelis                                             Ca 2 spiseske flourmelis
                   
Put kiksene i en frysepose og knus dem så groft, som du gerne vil have dem. Bland kiksesmulderet med mandler og/eller nødder og den hakkede chokolade eller kokossen Vælg de smagssammensætninger, du kan lide. Tilsæt det smeltede smør, put massen i en lille form, 10 cm i diameter, beklædt med bagepapir eller gang den enkelte opskrift om med to og put det i en almindelig størrelse springform.
Pres det godt sammen, så massen er fast og sæt det i køleskab imens du laver fyldet.
Fyld:
Pisk fløden til en fast flødeskum. I en anden skål røres flødeosten blød og flødeskummet tilsættes herefter osten. Sigt flourmelisen i. Herefter tilsættes blåbærrene. Enten hele, hvis de er små eller skåret over. Jeg valgte også at mose lidt af mine. Mosen puttede jeg så bare i. Har du ikke friske blåbær, kan frosne sagtens bruges.
Bundene løftes ud af formen og bagepapiret tages af. Bunden sættes tilbage i formen og fyldet fordeles ovenpå og glattes pænt ud. Sæt kagen tilbage i køleskabet, så den er kold ved servering. Lige inden servering drysses hakket chokolade og/eller kokosmel rundt langs kanten. Pynt med hele blåbær.
Velbekomme.




1 kommentar: