fredag den 30. maj 2014

Gøgeurten i mosen.

Sidste år i august var vi over ved naboen til en grillmiddag. Ud over os, var der også naboer fra omegnen. Den ene af dem, fortalte om gøgeurten i mosen, der blomstrede sidst i maj..
Den information gemte jeg i hjernen et sted og her først i maj, var jeg forbi denne nabo for at høre om han ville tage mig med i mosen og vise mig orkidéen.  Det ville han godt. Første gang, vi var der, var blomsten ikke så langt fremme endnu, så vi aftalte, han skulle give lyd, når de var flottest. Og det gjorde han. I alt var jeg i mosen tre gange. Sikke en naturoplevelse. Tænk, den oplevelse har ligget og ventet på mig i 26 år.  Jeg følte mig langt fra alfarvej, midt i en skøn natur, der får lov til at passe sig selv. Der var også nogle fredede græsarter og en anden yndig hvid blomst, som jeg ihvertfald ikke har set før.
Tak Gunnar, for oplevelsen.

Gøgeurt er blålilla og har en nuance, som kameraet har svært ved at fange. I sollys bliver den nærmest pink/ lyslilla. Jeg opdagede at mit ene objektiv inden for en bestemt brændvidde, har en makrofunktion. Jeg havde dog ikke fået stativ med, men synes egentlig close-up billederne blev okay.


2 kommentarer:

  1. Flot fotograferet og skøn forklaring flot flot

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Karen. Og jeg siger igen tak for oplevelsen.

      Slet