søndag den 6. april 2014

Påsken nærmer sig.


Selv om vejret i dag ikke ligefrem signalerer lyse farver og forår, så er det her. Altså foråret og dermed også påsken, som i år falder forholdsvis sent. Påske falder jo 40 dage efter fastelavn og de 40 dages faste er en slags forberedelse til påsken og er en pendant til Jesus´ 40 dages faste og ørkenvandring inden korsfæstelsen. Så har vi den religiøse og kulturelle oprindelse til påsken på plads.
Min fornemmelse er at påsken i folks bevidsthed ikke er så stor en religiøs højtid som julen, men mere betragtes som nogle dejlige forårsfridage med et kulturelt indhold hvor vi fejrer en ny start, og i overført betydning en genfødsel af liv.

Det varierer fra år til år, hvor meget jeg pynter til påske. Jeg vil snarere sige, jeg mest pynter til forår, selv om der sniger sig får og kyllinger ind.
Badeværelset er blevet forårsklar med en lille buket. I min have er foråret mest blå. Perlehyacinter, lungeurt og blomsterne fra Vinca Minor blomster rundt i hele haven.  Den sidste dyrker de fleste mest som grøn bunddække, men jeg synes blomsten har så fin en farve. For-glem-mig-ej og klokkehyacinter står på spring. De sidstnævnte er ved at tage overhånd i forårshaven, så i år bliver der plukket flittigt, så de ikke smider flere frø. Jeg har kreeret en dekoration i mit mellemste orkidéglas. Det er så taknemmelig at dekorere. I bunden har jeg pyntebark, oveni har jeg presset en lille krans af birkegrene ned og dernæst påskeliljeløgene. For at få lidt højde på dekorationen indtil løgene vokser sig store, stak jeg nogle ekstra birkegrene i, som jeg bandt sammen med en gul snor. Som et farveislæt lagde jeg nogle gule og orange filtkugler i. Her kan man også bruge et par æg eller små kyllinger. I sølvskålen ligger en samling af mine dekorerede æg. Ægget med gæslinger, har jeg fået af en kollega for mere end 10 år og det er stadig lige pænt. Imponerende ik!
Hvis du har lyst til at blive inspireret til flere påske og forårselementer til hus og have, kan du kigge forbi mit board på Pinterest Du kan også kigge forbi her hvor jeg skrev om en påskefrokost, hvor jeg blandt andet serverede djævleæg eller devilsegg, som de kalder dem over vestpå.Nu mangler jeg bare at få fundet mine porcelænsæg fra Royal Copenhagen frem. De ligger omhyggeligt pakket ind i en æske på loftet.
Hvad med dig" Pynter du til påske eller til forår?

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker at pynte til påske. Synes det er så hyggeligt og livsbekræftende og tænker egentligt mest som du at det er at pynte til forår. Børnene ville hellere ikke undvære det. De spørger efter påskepynten allerede lige efter fastelavn men jeg pynter altså først til påske ca 10 dage inden påskeferien.

  Din påskepynt er super skøn og forårsglad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar, Marina. Så er vi flere der pynter til forår. Skønt. Siden hen er der kommet lidt mere til, men sådan går det jo, når man falder over noget, man bare må eje eller kreere. Rigtig god påske til dig og dine.

   Slet