tirsdag den 15. april 2014

Da Vinci´s opfindelser eller hvordan en dag tilbringes i godt selskab.På mit arbejde har jeg to gode kolleger, som jeg tidligere har arbejdet tæt sammen med. Vi er ikke længere så meget sammen alle tre i hverdagen, men mødes så to gange om året til en hygge/shoppe/hvordan-går-det-hos-dig dag. En gang omkring påskeferien og en gang ifm efterårsferien. Og det er så hyggeligt.
Igår mødtes vi hos mig til brunch og bagefter kørte vi til Kolding Hus og så Da Vinci udstilingen.

De fleste kender Da Vinci fra hans renæssancemalerier, Mona Lisa og Den sidste Nadver, men han var også en opfinder og et teknisk og matematiske geni. Han tegnede bl.a ubåde, faldskærme og krigsmateriel og var i den grad forud for sin tid. Han efterlod sig en masse tegninger, udfra hvilke tingene på museet er genskabt af davincithegenius

Udover malerierne, så kender mange nok Da Vinci´s brug og tanker om det gyldne snit og tegningen af "den vitruvianske mand, begge obligatorisk lærdom for kunstnere og fotograferer. Tegningen viser de ideelle mål og proportioner for en mand.

Tingene var ualmindelig smukke at skue. I det store udstillingsrum hang Da Vinci´s flyvemaskine og faldskærm.
Kolding Hus er smuk restaureret. Der er rigtig højt til loftet , som er fantastisk smukt og sikke en lysekrone, der er i et af de andre store rum. Udstillingen er bestemt seværdig for både børn og voksne. Dele af den er interaktiv og man kan selv prøve kræfter med at fremstille bl.a Da Vinci´s faldskærm. Udstillingen løber indtil 4.maj 2014.

Efter at have set udstillingen, fandt vi shoppegenet frem og gik ned i byen. Dagen endte med lidt at spise på en café.
En dejlig dag i godt selskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar