mandag den 13. januar 2014

Ideer med blonder, doilies og flakonner

Jeg har været ved at eksperimentere lidt med blonder og flakonner. Eller laces og doilies, som de hedder på engelsk. Jeg er blevet inspireret på Pinterest og fundet på lidt selv.


Til nr 1,5, 6,7 og 8 har jeg kombineret flakonner med selvhærdende hobby clay. Jeg har rullet tyndt ud, lagt flakonnen på, rullet henover indtil aftrykket af flakonnen var sat, løftet flakonnen af igen og herefter formet og skåret til.


Her har jeg lagt den udskårne cirkel over en skål og formet den lidt. Herefter skal den bare stå og tørre. Skålen kom til at se sådan ud.En anden variant er denne her, som blot er lagt til hærdning i en dyb tallerken.


Ud fra samme princip formede jeg to lysestager over to fyrfadslys. Bagefter blev de sat til hærdning på et vinglas, så leret kunne falde frit. Du kan se lysestagerne på billedet med tændstikæsken.
Jeg forsøgte mig også med bordkort og tændstikæsker. Bordkortet er skåret som en rektangel og er formet over en firkantet skål. Frem for at skrive på bordkortet bagefter, vil jeg trykke navnet med mine bogstavstempler. Tror det kunne være flot til fx et romantisk bryllup eller konfirmation. Måske man kunne bruge blondestof, som indgår i kjolen. Til tændstiksæsken skar jeg efter æsken og lagde de to stykker imellem to skærebrætter for at sikre mig at kanterne ikke bukkede sig op. Det er sket lidt alligevel, som du kan se, så husk at lægge lidt pres på. Jeg var vist heller ikke helt nøjagtig, da jeg skar, men ideen er der og jeg synes, det ser helt okay ud.
I morgen vil jeg fortælle om de andre ideer, du kan se i collagen foroven i indlægget.
Du kan evt. se flere ideer på mit Pinterest board       " blonder og laces".2 kommentarer:

 1. NEJ hvor sjovt!
  For mange år siden, da jeg boede i England, fulgte jeg et kursus ved en keramiker.
  Der lavede vi den slags mønster i ler (men med net fra kartofler eller andet groft stof), som så blev til vaser eller potteskjulere...
  Det ser rigtig fint ud lavet med flacon også :-)

  Aïda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså Aïda. Vidste slet ikke du næsten er keramiker. :-) Det var sjovt og man bliver lidt bidt at eksperimenterer. Noget dur, andet dur ikke. Tak for din kommentar.

   Slet