tirsdag den 3. december 2013

3. december. Lysestager af træstammer,


I låge nummer tre står et par naturlige lysestager. Den ene er til juletræslys, den anden til almindelig størrelse lys. De er forholdsvis nemme at lave, men kræver selvfølgelig adgang til et lille træværksted.
Du skal bruge to størrelse stammer, som du skærer i passende stykker. Den lille stage er ca. 4 cm i diameter og skåret i ca 4 cm høje stykker, men det kan man jo variere.  Den store er 6.5 cm i diameter og ca 5 cm høj. Husk, der skal saves meget lige. Ellers bliver stagen skæv. Det er en god idé at lade træet tørre lidt og langsomt vænne sig til at komme ind i varmen. Træet kan sprække, hvis den tørrer for hurtigt. Det er selvfølgelig ligemeget, hvis du bare skal bruge dem en jul, men vil du gemme dem, skal tørringprocessen være langsom.
Midten mærkes af på begge. Med et bor på 16 mm til den lille stage bores der et hul,  tilpas dyb til den lysindsats, du har valgt. Til den store er der brugt et 22 mm bor. Man kunne måske ridse et hjerte eller en anden figur ud med et stemmejern. Det skal da prøves en dag.
Herefter pudses lidt af og så er det bare at sætte lysindsatsen i og til sidst lyset. Voila, en naturlig lysestage med et råt look.

Glædelig 3. december.

Ps. Låge nummer 1 og 2 finder du i fanen "kreakalender" ude til højre.


2 kommentarer:

  1. Hvor er de bare skønne Karin.... hold op du har haft travlt :-) :-) (lagde osse en besked den anden dag - dén har sætternissen vist nuppet....)

    SvarSlet
  2. Tak skal du have Anne-Mette. Jeg synes også de blev helt fine. Og så kan de jo bruges hele året, hvis man synes.

    SvarSlet