fredag den 8. november 2013

Pernille Snedker, en kunstner.

Min kollegas datter, Pernille Snedker er kunstner. Og en talentfuld en af slagsen.  Pernille er uddannet tekstildesigner fra Designskolen i Kolding samt i Narrative Enviroment fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Hendes værker er optaget i Crafts Collection og modtog i 2012 magasinets Wallpapers designpris.
I foråret deltog hun i Mindcraft udstillingen i Milano med sit projekt "Refraction"
Hun er også en del af Statens værksteder for Kunst.Pernille har blandt meget andet videreudviklet en gammel teknik fra bogbinderfaget og suminagashi og brugt den til at vitalisere fyrretræ til en næsten psykedelisk oplevelse.Hun dekorerer hele trægulve. Det er fantastisk flot og jeg har længe ønsket at købe et af hendes marmoreringsprint ligesom jeg godt gad have et lille Pernille Snedkergulv hjemme hos mig. Jeg synes hendes værker passer til den minimalistiske stil, da de på samme tid fremstår farverige og stringente. Men de kunne også fint passe ind i den multi-etniske eller urban nature stil. Fx som på ovenstående billede, hvor de mørke møbler rigtig komme til sin ret på det marmorede gulv.
Jeg har lånt alle billedene på Pernilles hjemmeside,  snedkerstudio.dk/ Man kan købe Pernille Snedkers værker ved at skrive til hende via hendes hjemmeside.

Pernille var også med på Biennalen for Kunst og Håndværk 2011 på Kolding Hus. På nedenstående video forklarer hun lidt om sine værker.Senest har jeg set at Pernille bidrager til Studio Arnhoj, Illustrated Box set.
Den indeholder 24 kort med passepartout, kuverter, stickers og snore til evt at hænge kuverterne op. En meget fin anderledes julekalender for voksne. Illustrationerne er udført af 11 forskellige danske kunstnere. Den koster 249 kr. Den ønsker jeg mig. Meget. Her i området kan Boxen købes på Trapholt og ellers mange andre steder rundt i landet. På Studio Arnhoj findes en forhandlerliste ligesom du kan hvilke kunstnere, der bidrager til boxen.2 kommentarer:

  1. Fantastisk. Jeg har læst om hendes gulve flere steder og er så vild med dem. En dag vil jeg vinde i lotto (som jeg altid glemmer at spille) og så vil jeg have mig sådan et vidunderligt gulv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for din kommentar. Var spændt på om der var nogle der kendte Pernille. Jeg kun være enig Marina i at hun kreerer fantastiske ting. Jeg har skrevet til hende for at høre, om hun har nogle mindre print til salg, Hun svarer ,hun er med i et julemarked den 29 november i København, så lige nu føles der altså pænt langt til hovedstaden. Julemarkedet er på Viktoria Ceramic Studio CpH. Jeg har ingen anelse om hvad Pernilles gulve eller print koster, men de er nok ikke helt billige. Hun ville vende tilbage efter endt julemarked, så måske jeg kan være så heldig at blive i stand til at købe et mindre print.

      Slet