søndag den 7. juli 2013

Jordbær, jordbær, jordbærkager.

Det bugner med jordbær. De frister i butikken og i boderne langs landevejen i sommerDanmark. De kalder på at blive brugt til lækre kager. Den anden dag nød vi en jordbærlagkage. I går blev det til en is-jordbærkage.
Inspirationen til kagen var disse silikoneforme, som jeg faldt over i en lokale Fakta til 35 kr.Bundene blev bagt efter denne opskrift som er mandens foretrukne.


Synes de blev fine i mønstret. Det inde i midten sad lidt fast i formen, men ellers ser det helt lækkert ud.
Bunden blev delt i to, lagt sammen med en færdiglavet vaniliecreme, der blev pisket luftig, ( ja, der sprang jeg over hvor gærdet er lavest, I know, men det må man godt en gang imellem.) dernæst vendte vi en ordentlig røvfuld jordbær i, smurte det på ene bund, den anden kom ovenpå, bageringen blev sat uden på for at holde lidt på det hele, og så kom den en tur i fryseren.
Den var ca. 4 timer i fryseren, men kunne godt have tålt lidt længere, da den stadig var lidt blød, men vi kunne ikke vente længere.


Lige inden servering skar jeg jordbær i skiver og pyntede hele vejen rundt.
Den smagte godt, som i rigtig sommerjordbærgodt.
Resten røg i fryseren igen, så nu er jeg spændt på at se, hvordan den ser ud, når vi skal nyde resten til eftermiddagskaffen.

Kommer du?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar