søndag den 13. januar 2013

Søndag er........ gåtur ved Trelde skov og strand.

På stranden med udsigt mod nordvest.På strandenLangs stranden."Giraffen selv, med sin nye vinterfrakke. Julegaven fra manden min.I Troldeskoven.Mod sydøst. Billedet er spejlvendtMod sydøst. Lillebælts broen anes i det fjerne.På sydsiden er der stejle skrænter..Buste af Ane Ryholdt med sin kokkehat.Mindesten for Ane Ryholdt. Hendes urne er nedsat her.Klokketårnet, hvorfra der blev kaldt til spisningNaturskolen

En kreativ skovarbejders arbejde.

Søndag levenede plads til en dejlig gåtur ved Trelde Næs. Det ligger syv km nord fra Fredericia. Fra næsset kan man se både til Fyn og til Vejle. En stort område af skoven var i mange år ejet af næssedronningen, Ane Ryholdt. Hun var en exentrisk dame, der ikke ville have gæster i sin skov. I 1966 købte kommunen næsset af fru Ryholdt og der blev åbnet for offentligheden. Der skulle efter sigende være nedfældet i købskontrakten, at kommunen aldrig måtte sælge næsset igen.
Fru Ryholdts gamle bolig bliver kaldt troldehuset. Det bliver brugt til kommunalt kursuscenter og lejrskole. I tilknytning hertil er Naturskolen, hvor der ofte bliver afholdt arrangementer, fx til Skovens dag.
Jo, der er rigtig dejligt på Trelde Næs. En rigtig Danmarksperle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar