onsdag den 17. oktober 2012

Snoghøj med kamera, vand, bro, mark, park og højskole.


Jeg havde lige en times pause igår, inden jeg skulle videre til noget andet og det var lige tid nok til at gå en tur med kameraet ved vandet, under broen, på mark og i park med udsyn til Snoghøj Folkehøjskole.

Snoghøj Højskole ligger på Gl. Færgevej uden for Fredericia, tæt på det sted, hvor overfarten fra Jylland til Fyn lå, før broen kom i  maj 1935.  Højskolen er fra 1913 og blev oprindelig bygget som en afdeling af fiskerihøjskolen i Kerteminde. I Snoghøj skulle der afholdes sommeskole for kvinder med fokus på at lære dem at bruge fisk i husholdningen. Måske kan man der ud af konkludere ,at allerede dengang var fisk ikke en fast bestanddel af alles kost.
Gennem tiden har højskolen haft skiftende forstandere. Mest kendt er den nok for sin periode fra 1924-1958, hvor den blev landskendt som gymnastikhøjskole. Min moster er kommet der i mange år og har også undervist der. Hun kan fortælle mange historier derfra.
Nu til dags har skolen fået en rennæsance som udbyder af musical workshop og højskole forløb med musik, drama og kommunikation. Flere af deres elever søger efterfølgende optagelse på Musical akademiet, som meget belejligt ligger i Fredericia.
Du kan læse mere om højskolen her.


Tæt på højskolen ligger der et mark og park område, hvor du på afmærkede stier kan gå rundt i området, helt ned til Lillebælt, under broen og tilbage til p-pladsen. Et skønt område, som bestemt er et besøg værd. Se blot billederne her.

Skønt, ikke!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar