mandag den 1. oktober 2012

Jægerhuset og Hvidsten Kro.

I weekenden fik vi endelig givet min svigermor sin kombineret mors dag og fødselsdagsgave. En tur på Hvidsten Kro. Vi havde egentlig planlagt at skulle spise Gudruns berømte æggekage på kroen, efter flere mislykkedes forsøg på bestillinger, endte det med at vi bestilte frokost på en anden kro og så kaffen på Hvidsten Kro.
Frokosten blev såledet indtaget på Jægerhuset på Als Odde, øst for Mariager og Hadsund. Ikke et område, jeg tidligere har været i, men bestemt et besøg værd.


Mariager Fjord.
Jægerhuset havde manden min fundet, fordi det også er et yndet sted for MC- folket at komme og der var da også gjort klar på den store grill. Vi nøjedes med et stjerneskud.


Jægerhuset er fra 1777 og har en karismatisk kroværtinde, kaldet heksen.Der var de mest skøre og sjove lamper overalt og masser at kigge på.

Efter frokosten kørte vi så til Hvidsten Kro. Der er også masser af stemning og vi fornemmede historien vingesus. Vi købte bl.a et lille hæfte med artikler osv, som svigermor glædede sig til at komme hjem og læse.


Et af de mange rum, man kan sidde og spise i.

Sød køkkenpige.

Inde bag ruderne tilberedes maden.

Mindestenen, rejst i 1945, da urnene med de henrettede kom hjem, ledsaget af et sørgeoptog med hvidklædte piger, der dryssede rosenblade.

I havesalen er væggede bemalet med billeder, der beskriver historien.

Detalje fra kroen.

Alt i alt en dejlig dag og det tror jeg også svigermor synes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar