tirsdag den 28. august 2012

Sommer i Slovenien 2

En af dagene i Bled tog vi til Vintgar kløften, som gennemskæres af  den smagradgrønne flod Ravdovna. Her kan man via 1600 m lange stier og broer langs kløften, komme til det 16 meter høje vandfald Sum. Kløften ligger i cykelafstand af byen og det er her Triglav Nationalpark starter. Vi havde dog ikke lejet cykler, men det kan man gøre i hver eneste lille by i Slovnien. Befolkningen er meget sporty og overalt så vi folk på cykel eller i løbetøj i fuld fart rundt om søen, og i bjergene og det var bestemt ikke udenlandske turister alle sammen.
Der er tradition for at enhver slovenier mindst en gang i sit liv skal bestige Triglav, som er det højeste bjerg på 2864 meter og som ligger i de Juliske Alper. Mange steder så vi også bjergklatrere.


Indimellem løb vandet stille, til andre tider brølende og man skal være typen, der stoler på den håndværksmæssige udførelse af broer og stier, for de hang virkelig indimellem bare uden på bjergsiden. Vi blev enige om at arbejderne måtte være blevet hejst ned i line og på den måde have bygget gangbroerne.

Det tog to og en halv time at gå frem og tilbage, men det var alle skridtene værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar