tirsdag den 31. juli 2012

Den sidste dag i juli........


var det en lise at stå tidligt op og få ordnet en masse dejlige ting i garage og have. Nogen gange virker det som ren meditation bare at tulle rundt og ordne forskellige ting.
Sammen med manden og alene blev der ryddet op i garagen, bundet slyngroser op, klippet toppe af kartoffelplanterne (de har fået skimmel), luget lidt, plukket blåbær, lavet marmelade af blåbærrene, og ikke mindst tid til at beundre kugletidslerne og de insekter, der sværmer om dem og suger nektar.

Jeg fik plukket næsten 200 gram blåbær. Det lyder ikke af meget, men blåbær modner over meget lang tid, så jeg tænker, jeg kan plukke mange gange endnu.


Billedet afslører at jeg kæmper pænt meget imod padderokke i haven. Det eneste pænt der er at sige om den, er at den ligner et slankt juletræ.


Når nu jeg var igang i køkkenet, så hentede jeg nogle rabarber og jordbær fra fryseren og fik lavet to glas blandet bærmarmelade, der er tiltænkt lagkagen til 100 års fødselsdagen ( 46+54), to glas jordbærmarmelade og et glas ene blåbærmarmelade. Ren hjernemad, men det vender vi tilbage til en anden gang. Jeg har denne gang brugt syltesukker, som er sukker med pektin i. Jeg brugte 500 g syltesukker til 1 kg bær. Det er det blevet fint tyk af.


Glassene fik dels hætter på, dels mavebælte eller en blonde.


Stoffet med bær, er et viskestykke fra Netto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar