fredag den 1. juni 2012

Rundhåndet buket.


Nu er der for alvor noget at plukke af i haven så ugens buket er en rundbundet buket, også kaldet rokokkobuket, hvor jeg virkelig frådser i grønt og blomster.


Buketten er bundet af purløgsblomster ( i min have spreder purløg sig helt vildt og nogle af dem får lov til at stå og gå i blomst), vortemælksblomster, blomsterknopper fra klatrehortensia og løvefod, lidt akelejer, duftgeranie og tre magueritter. Når man binder en rund buket er tricket at bruge masser af grønt til at fylde ud med. Jeg har brugt grønt fra citronmelisse, guldnælde og løvefod ligesom klatrehortensiaen gav grønt til buketten. Begynd med at rense alle stilke for grønt sådan lige under blomsterhovederne. Start med tre purløgsblomster og byg ud rundt om dem. Husk det grønne indimellem hver gruppering. Når man binder buketter gælder reglen om ulige antal, dvs man stiler efter at have 3,5, 7 eller 9 grupper/blomster. Det er nemmest at arrangere. Er du over 10, betyder det knap så meget. Stilkene får en spiralform, når du hele tiden lægger næste stilk bagom fra højre mod venstre. Man kan dreje buketten i hånden undervejs, hvis det er nemmere at overskue. Kig på din buket undervejs og fortsæt indtil du er tilfreds.


Jeg grupperer bl.a. purløgsblomsterne og prøver at sprede de forskellige blomster symmetrisk i buketten uden dog at være for organiseret. Akelejerne anbringes lidt tilfældigt lidt højere end de andre blomster. De tre magueritter sættes i til sidst inden der bindes stramt om buketten.


Voila, et pæn havebuket, der ligner en million. God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar