mandag den 7. maj 2012

Perleskål

Måske kan nogen huske, jeg var i gang med at lave en masse perleblomster til et forhæng til terrassedøren. Se ellers her Jeg fandt imidlertid ud af at blomsterne ikke var stærke nok til lange rækker. De gik i stykker, så jeg måtte finde noget andet at bruge de mange perleblomster til.
Jeg har så prøvet at lave nogle perleskåle. Den store blev ikke så pæn i kanten, men den lille blev egentlig ret fin. Jeg har brugt en ildfast skål som skabelon, efter at have smurt den ganske lidt med olie. Ovnen på 200 grader og så ind i omkring 10 min, men hold lige godt øje. Efter afkøling kan skålen tages ud af formen.
Skålene er jo ikke vandtætte, men har planer om, den store måske kan få en fatning i, og så bruges som stemningsbelysning.

2 kommentarer:

  1. Vildt fede :)
    Har du lavet små perleblomster først og strøget dem, og så derefter anbragt dem i skolen?

    SvarSlet
  2. Tak for din kommenter.
    Ja, Jusse, jeg lavede først en hulens massse perleblomster, strøg dem undervejs og så puttede dem så i skålen. Hvis man bare starter i bunden og så lige så stille lader perleblomster trille i, så falder de plads. Jeg har prøvet at lave en skål hvor jeg byggede op med perler enkeltvis, men det synes jeg altså ikke er så nemt. Med forstrøgne perleblomster blev det pænere, synes jeg. Havde egentlig planer om at prøve med de store maxiperler til en større skål, som skulle bruges til en lampe, men så i mere afdæmpede farver. Det havde jeg da helt glemt, så tak for at minde mig om det. :-)

    SvarSlet