onsdag den 15. februar 2012

Beretning fra et bagsæde. Del 5

Find de andre beretninger her på bloggen over i højre side under beretninger.

Dag 6.
Denne dag stod i vandringens og fotograferingens tegn. Aftenen forinden havde vi lånt et vandrekort af personalet og sådan løseligt planlagt en tur. Vi er ikke de store vandrere, men glædede os til turen. Hjemmefra havde vi ikke lige tænkt på at tage et par rygsække med, så det var vi lige nede ved købmanden at købe. Der skulle jo være plads til madpakken, vand, nødhjælpssager, kamera osv. Vi måtte lige have gang i cyklen for at komme hen til vores bestemmelsessted. Nemlig Björkliden området. Men f….. hvor var det koldt på den lille køretur på en 5 km. Der var vel omkring 8 grader, så vi måtte stoppe og få noget mere tøj på. Det dryppede også lidt. Heldigvis holdt det op med at dryppe og vi fandt efter lidt besvær en parkeringsplads og udgangspunktet for vandreturen. Rigtig mange vandreture i Sverige er mærket af på kort og i landskabet med de karakteristiske røde kryds. Der er både vandrestier og stier til snescooterkørsel. Vi havde for en sikkerheds skyld købt et originalt vandrekort. Den mest kendte vandresti er Kungsleden, som udgår fra Abisko  og er 450 km lang. Den valgte vi at tage en del af næste dag.


Det blev en fantastisk tur, hvor fotografen rigtig var i sit es. Stigningerne kan vi grine af bagefter, men de gav virkelig sved på panden. Heldigvis var vi så højt oppe, at der ikke var nogen myg. Men tænk- helt heroppe nord for polarcirklen findes verdens nordligste golfbane.  Vi så et par enkelte golfspillere. Kig her hvis du vil se hvad golfklubben har at byde på.

Vi fik sat vores autograf i et vindbeskyttelseshus, der lå til glæde for vandrere. Vi mærkede tydeligt forskellen på at gå i læ og gå i vinden Vi spiste i læ i dejlig solskin og havde en dejlig tur, selv om manden kaldte det Karins stroppetur A/S part one.


Jeg vil lade billederne tale for sig selv.

Her er jeg leget lidt med billedet.

Der findes også blomster på fjeldet. Jet plukkede et par stykker, som jeg pressede.Når du når herop til må du lægge en sten på stenen.

Vi vandrede i ca 4 timer og det blev til ca 8 km i fjeld-terræn. Det kunne godt mærkes i benene.  

Efter at have været hjemme og få en velfortjent kop kaffe og et hvil samt spist aftensmad, startede vi igen cyklen for at køre om til Njulla, det højeste fjeld lige deromkring, hvor vi er. Der er en kabelbane, som også kører om aftenen, så man kan komme op og se midnatssolen. Desværre kørte den ikke lige om fredagen. Det kostede  250 svenske kroner at komme med banen om aftenen. Det er  da også noget af en pris. Vi måtte så nøjes med at betragte midnatssolen lidt op ad fjeldet, men det var også ret betagende.
Vi sov godt den nat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar